Digitale Gemeente Houten

Oudertraining vanaf 24 maart

maandag 16 februari 2004 - Bron: Lia Hottinga


- Wat doe je als je kind boos is of zich in verdriet afsluit?
- Hoe troost je jouw kind?

- Hoe kun je zien of jouw kind goed in zijn vel zit?
- Hoe begeleid je je kind?

- Hoe trek je grenzen?

- Wanneer reageer je vanuit je persoon en wanneer vanuit je rol als opvoeder?

Communicatie en contact tussen kinderen en volwassenen loopt niet altijd even soepel. In deze training leert u een communicatie-techniek die specifiek gericht is op kinderen.

Deze methode van communiceren is ontwikkeld op de Nederlandse Academie voor Psychotherapie De cursus is bestemd voor ouders die beter met hun kind willen communiceren en zo bepaalde opvoedingsproblemen gemakkelijker kunnen oplossen. En ook voor iedereen die (beroepshalve) geïnteresseerd is in het verbeteren en verdiepen van contact met kinderen.

Door verbeterde communicatie heeft u meer en beter contact hebben met u kind. Kinderen blijken meer gemotiveerd te zijn om te zich te concentreren en te leren wanneer leerkrachten deze vorm van communicatie hanteren.

De training is praktijkgericht. Er wordt gewerkt met de eigen thuissituatie of werksituatie als uitgangspunt. Geen rollenspel voor de groep! De trainer legt een aantal bruikbare manieren voor, die u direct kunt toepassen. Gedurende de week oefent u thuis. Er zijn 6 wekelijkse bijeenkomsten.

De cursus wordt gegeven door Lia Hottinga.
Kosten 100 per persoon voor 6 lessen. Echtparen 150. In de kosten zijn inbegrepen: lesmateriaal en koffie/thee. U kunt zich inschrijven door contact op te nemen met Lia Hottinga, telefoon: 6369943 email: praktijk@integratievekindertherapie.nl
Plaatsing op basis van inschrijvingsdatum.

De cursus gaat bij voldoende inschrijving van start op 24 maart as.20:00 uur. Locatie: Praktijk voor Integratieve Kindertherapie Standerdmolen 8-314.

Voor meer informatie kunt u kijken op
www.integratievekindertherapie.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).