NVAB

Docent Arbocuratieve Samenwerking

Het organiseren van gezamenlijke huisarts-bedrijfsarts nascholing is een van de meest succesvolle manieren om arbocuratieve samenwerking te bevorderen.

uit de evaluatie van het LHV/NVAB-Project

Op 18 februari 2004 vindt in de Domus Medica een opleidingsdag plaats met als doel 20 à 25 huis- en bedrijfsartsen op te leiden tot Docent Arbocuratieve Samenwerking.
Zij leren te werken met het Deskundigheidsbevorderings(DKB-)pakket Huisartsen en bedrijfsartsen leren samenwerken bij sociaal-medische begeleiding om vervolgens in hun eigen regio in nauwe samenwerking met Medwerk (+ NVAB Kring en/of Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen -WDH ) gezamenlijke nascholingen te verzorgen voor huis- en bedrijfsartsen en eventuele andere (para-)medische disciplines. De opleidingsdag zal in het teken staan van het zelf oefenen in het samenstellen/presenteren van een nascholingsaanbod en het leren werken met verschillende methoden, waarin men terdege rekening houdt met specifieke behoeften van beide beroepsgroepen, met regionale mogelijkheden en met de stand van zaken bij beide beroepsgroepen met betrekking tot de arbocuratieve samenwerking.

Prof.dr. Theo Voorn, (Huisartsgeneeskunde UU en NHG) zal in samenwerking met Leonore Nicolaï de opleidingsdag verzorgen. Contactpersonen en coördinatie: Ron Helsloot (NHG) en Leonore Nicolaï
Indien u belangstelling heeft voor de opleidingsdag of nadere inlichtingen wenst, kunt u zich wenden tot:

Leonore Nicolaï
Landelijk projectleider arbocuratieve samenwerking LHV/NVAB/NHG tel. 010-437 2886 / 06-223 888 27
email: l.nicolai@inter.nl.net