Ingezonden persbericht


Persbericht
23 januari 2004

Herdenking Geboortedag Pim Fortuyn - 19 februari 2004

Op donderdagavond 19 februari 2004 vindt de herdenking van de geboortedag van Pim Fortuyn plaats. Het belooft een opzienbarende avond te worden. Op deze herdenkingsavond worden tevens de Pim Fortuyn Awards 2003 uitgereikt. De herdenkingsavond vindt plaats in de kerk aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. Het programma zal om 20.00 uur starten en de kerk gaat om 19.00 uur open. De verwachting is dat er circa 1500 belangstellenden zijn.

Het programma duurt circa 2 uur en bestaat o.a. uit een korte herdenkingsdienst verzorgd door de hoogeerwaarde heer C.N. Bergs en de hoogeerwaarde heer mr. drs. L.J.W. Berger. De internationaal vermaarde pianiste, mevr. Elena Bezprozvannykh, zal deze dienst opluisteren met enkele lievelingsstukken van Pim Fortuyn. Verder worden de Pim Fortuyn Awards 2003 aan Prof. Smalhout en Joost Eerdmans uitgereikt, gevolgd door toespraken van beide Awardwinners, videopresentaties, de onthulling van een nieuw doek door kunstschildenares mevrouw Kerdy van Vuuren en een gasttoespraak door Syp Wynia, spraakmakend columnist bij Elsevier.
De heer Hans Vervat, directeur van het containeroverslagbedrijf Matrans Group en persoonlijke vriend van Pim Fortuyn, zal de avond presenteren. Het belangrijkste doel van de dag is om Pim Fortuyn op een waardige, eerbiedige en positieve manier te herdenken en de aanwezigen stof tot nadenken mee te geven.

De herdenkingsavond wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Pim Fortuyn in samenwerking met de websites PimFortuyn.com, Team Pim-Fortuyn.nl en de Stichting Beeld van Pim. Op de website www.pimfortuyn.com vindt u meer informatie over de herdenkingsavond en de eerste Pim Fortuyn Awards.


---

----

Voor méér informatie kunt u contact opnemen via info@pimfortuyn.com. Zie ook: www.pimfortuyn.com en http://www.nu.nl/news.jsp?n=239014&c=52