Openbare Bibliotheek Oss

12 februari 2004

Lokale voorleeswedstrijd gemeente Oss

Zoals elk jaar gebruikelijk wordt er ook nu weer een voorleeswedstrijd in de gemeente Oss georganiseerd door de bibliotheek Oss in samenwerking met boekhandel Derijks. De lokale ronde is één van de voorronden van de Nationale Voorleeswedstrijd, waaruit uiteindelijk één kandidaat per provincie overgaat naar de landelijke finale op De Nationale Voorleesdag op 26 mei in Utrecht.

De voorleeskampioenen van 18 basisscholen uit de gemeente Oss nemen het op donderdagmorgen 19 februari 2004 tegen elkaar op. Dit vindt plaats in zaal De Linck van Muzelinck. Om 9.05 uur gaat de eerste voorlezer van start en om 11.25 uur zal de uitslag bekend worden gemaakt.
De winnaar neemt op 27 maart deel aan de regionale voorleeswedstrijd.

De kandidaten lezen gedurende 4 minuten een fragment uit een zelf gekozen boek voor. De jury let daarbij op o.a. tekstbegrip, tempo, stemgebruik en contact met het publiek.
De jury bestaat uit wethouder Hans Boerboom (voorzitter), Meike v.d. Flier (Brabants Dagblad), Marjon Gielis (boekhandel Derijks), Ron Megens (theater De Lievekamp) en Mieke School (bibliotheek Oss).