Jonge Fortuynisten

JF hekelen intolerantie op scholen jegens homoseksualiteit

Tilburg, 19 februari 2004

Op 11 februari jongstleden schokten twee zoenende meisjes op het Tilburgse Theresialyceum de schoolleiding en een aantal leerlingen. Deze meisjes werd door hun jaarlaagcoördinator een zoenverbod opgelegd. Diezelfde coördinator noemde deze gebeurtenis zelfs "het vulgairste dat hij in 20 jaar had gezien" en verdacht de twee meisjes ervan drugs te hebben gebruikt, want anders kon hij zich niet voorstellen dat ze elkaar zouden zoenen.

Deze uitspraken vinden de Jonge Fortuynisten (officiële jongerenorganisatie van de Lijst Pim Fortuyn) volstrekt onacceptabel.
Wij constateren dat intolerantie tegenover homoseksualiteit op scholen steeds meer toeneemt. En niet eens alleen op scholen waar veel (islamitische) allochtonen zitten, waar eerdere voorvallen bekend zijn, maar ook op een betrekkelijk 'witte' school als het Theresialyceum in Tilburg.
De schoolleiding verdedigt zich met het argument dat de zoen provocerend was en dat dat niet past op deze school. Op deze school wordt er echter vaak door heterostellen gezoend, maar daar neemt de schoolleiding geen aanstoot aan. Dat is zeer hypocriet. Als de schoolleiding echt tegen 'provocerend' zoenen is, dan dienen ze een algeheel zoenverbod af te kondigen, maar daarvan is vooralsnog geen sprake. De schoolleiding meet met twee maten en dat is zeer discriminerend.
Het argument van de rector dat de school niet discrimineert is naar onze mening gebouwd op los zand. Naar zijn zeggen zou de school meer homoseksuele leraren hebben dan leerlingen. Deze redenatie trekken wij ten zeerste in twijfel. Aangezien er 7 homoseksuele docenten op deze school werkzaam zijn, dan zou er volgens de redenatie van de rector op een leerlingenaantal van ruim 1300 de school zeven of minder homoseksuele leerlingen tellen. Dit lijkt ons een onwaarschijnlijk laag aantal. Er is niet alleen door de schoolleiding discriminerend gereageerd, maar ook door de leerlingen. Dit wekt ons zorgen. Wij pleiten er dan ook voor om op school meer aandacht te besteden aan homoseksualiteit en de gelijkwaardigheid van homoseksuelen. Dit persbericht versturen wij op 19 februari, de dag waarop Pim Fortuyn zijn 56e verjaardag had kunnen vieren. Als openlijk homoseksueel en fervent voorvechter van de gelijkheid en emancipatie van homoseksuelen heeft hij jarenlang een lans gebroken voor dit thema. Middels dit persbericht hopen wij dan ook zijn strijd hiervoor voort te kunnen zetten.

Namens het bestuur van de Jonge Fortuynisten en Claire Crans, Lid JF Regio Tilburg

Jonge Fortuynisten
Albert Plesmanweg 43P
3088 GB Rotterdam
www.jongefortuynisten.nl bestuur@jongefortuynisten.nl