Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Unieke natuurlijke bosspeelplaats voor Geuzenveld-Slotermeer

Op donderdag 19 februari wordt de natuurlijke bosspeelplaats in het Eendrachtspark officieel geopend. Deze speelplaats, die bestaat uit natuurlijke speltoestellen, is uniek voor Geuzenveld-Slotermeer en ook bijna enig in zijn soort in Amsterdam.

Daarbij is het ook bijzonder dat scholieren van de Timotheüsschool en de Troelstraschool nauw betrokken zijn geweest bij het ontwerp van de bosspeelplaats.

Er wordt overigens al druk gebruik gemaakt van de speelplaats. Tys de Ruijter, portefeuillehouder Natuur van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, kan zich daar wel iets bij voorstellen. "Het is een prachtige plek voor kinderen om te spelen."

Grote opknapbeurt
De realisatie van de bosspeelplaats, die grenst aan de Albardagracht, maakt deel uit van de grote opknapbeurt van het Eendrachtspark. Zo werd onlangs een vernieuwd fietspad geopend.

Op stapel staat nog de realisatie van een natuurdeel met onder meer ecologische oevers. Wanneer dat achter de rug is, heeft Geuzenveld-Slotermeer er weer een prachtig gerenoveerd park bij.

Auteur(s):
Bert Jansen