Gemeente Sint-Oedenrode


Openbare raadsvergadering
De gemeenteraad vergadert op donderdag 19 februari, aanvang19.30 uur. In deze openbare vergadering komen de volgende punten aan de orde:


-opening

-spreekrecht voor burgers

-vaststelling van de agenda

-vaststelling van de notulen van de vergadering van 29 januari 2004.
-ingekomen stukken en mededelingen

-voorstel tot gedeeltelijke onttrekking Grove Den en Vliegden aan openbaarheid
(spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het afwijzen van een aantal verzoeken om planschade in verband met de bouw van
woningen aan de Burg. Van Oerlehof (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot het verlenen van een krediet aan SKOSO ten behoeve van de renovatie Odaschool (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het buitengebied en een aantal agrarische
bouwvlakken (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot aanpassing van de APV in verband met verruiming sluitingstijden horeca op collectieve
vrije feestdagen (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het wijzigen van gemeentelijke vertegenwoordiging in enkele samenwerkingsverbanden
(spreekrecht mogelijk)

-ingekomen schriftelijke vragen

-sluiting

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier (tel. 0413-481257) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor eenieder ter inzage bij de afdeling Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel. (0413)481262

Verleende bouwvergunning

- Borchmolendijk 1A, plaatsen hellingbaan t.b.v. entree
- Venkel 20, uitbreiden woning

- Zijtaartseweg 21, verbouw stal tot schapenstal

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.
Het indienen van bezwaar schorst de werking van ons besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen. In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, te 's-Hertogenbosch, schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, hiervoor worden afzonderlijk leges in rekening gebracht.

Afdeling Bouwen en Milieu
Tel. (0413)481339

Bouwplan Huisakkerweg 12
Inspraak inzake de uitbreiding van het woonhuis Huisakkerweg 12

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor de uitbreiding van het woonhuis aan het adres Huisakkerweg 12 te Sint-Oedenrode. Het bouwplan voldoet niet aan bestemmingsplan "Buitengebied". Het gemeentebestuur is in principe bereid medewerking te verlenen aan vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisering van het onderhavige plan. Dit voornemen wordt nu onderwerp van inspraak.

In dit kader liggen de van belang zijnde stukken met ingang van donderdag 12 februari 2004 gedurende vier weken ter visie in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1. Gedurende deze termijn kunnen eventuele inspraakreacties schriftelijk worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

Zwembad Koevering
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het bouwen van een zwembad aan het adres Koevering 2 v.r.v. mevrouw J.H.L. Vermeltfoort - van Keulen.

De locatie ligt binnen het bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Het verzoek voldoet, na het verlenen van vrijstelling ingevolge artikel 20 lid 18 e aan het bestemmingsplan.

In verband hiermee liggen de stukken die hierop betrekking hebben met ingang van donderdag 12 februari 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Ingevolge artikel 50 lid 7 van de Woningwet en afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht is eenieder in de gelegenheid om de zienswijze over de aanvraag binnen deze termijn schriftelijk naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481342

Aanvragen bouwvergunning
Tartwijck 47, uitbreiding woning
Zwembadweg 48, aanbouw serre
Hortensiastraat 10, uitbreiding woning
Hortensiastraat 12, uitbreiding woning
Hoogstraat 54, bouw garage/berging (hiermee komt een eerder gepubliceerde aanvraag te vervallen)
Hoogstraat 54, splitsing pand
Kloosterdreef 23, uitbreiding woning
Kastanjestraat 22, uitbreiding woning

Aanvraag sloopvergunning
Heistraat 22, sloop gebouw

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel.(0413)481340

Inspraak vrijstellingen t.b.v. woningbouw in Heikant

De woningbouwvereniging Sint-Oedenrode heeft een schetsplan ingediend betreffende 25 woningen in Heikant. Dit plan omvat 17 woningen aan de noordzijde van de Beelstraat en 8 woningen aan de oostzijde van de Marijnenstraat. In dit plan zijn 4 bovenwoningen opgenomen. Deze bovenwoningen zijn niet mogelijk volgens het geldende bestemmingsplan `Heikant'. Het gemeentebestuur is in principe bereid medewerking te verlenen aan vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisering van de bovenwoningen.
Tevens wil het gemeentebestuur een vrijstelling verlenen om de bouw van enkele woningen ten zuiden van de Beelstraat mogelijk te maken. In verband met milieutechnische belemmeringen was er in bestemmingsplan `Heikant' op de betreffende locatie nog geen bouwgrens opgenomen. Nu deze milieutechnische belemmeringen zijn opgeheven, kan de bouw van woningen aldaar mogelijk worden gemaakt middels een zelfstandige projectprocedure. Vooruitlopend op de start van de zogenaamde `Zelfstandige Project Procedure' (art. 19, lid 1 WRO) is de bouw van de bovenwoningen en de woningen ten zuiden van de Beelstraat nu onderwerp van inspraak.

De relevante stukken liggen met ingang van donderdag 12 februari 2004 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunnen eventuele inspraakreacties schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481355
Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:


- J. van Hoof, Slophoosweg 9, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een rundveehouderij, gelegen aan voornoemd adres.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 12 februari 2004 ter inzage in het gemeentehuis, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Instellen beroep

Tegen het onder A, genoemde definitieve besluit kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 25 maart 2004 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481336

Inzameling oud papier

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, daar waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het volgende keer opnieuw aan.

Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

zaterdag 14 februari

- Oudervereniging Basisschool Eerschot, papiercontainer aan de achterkant van Basisschool Eerschot

- Oudervereniging Sint Petrusschool, papiercontainer bij de Sint Petrusschool, Het Binneveld 4, van 10.00 tot 14.00 uur
- Fanfare Nos Jungit Apollo, papiercontainer op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 09.00 uur tot 13.00 uur. Tevens zal vanaf 9.30 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg
- Oudervereniging Odaschool, papiercontainer bij de hoofdingang van de Odaschool, Laan ten Bogaerde van 10.00 tot 12.00 uur;

maandag 16 februari

- Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum. De Hoef en Dommelrode

Permanente inzameling

- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer aan de Ollandseweg 129

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Verkeersbesluiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij twee verkeersbesluiten hebben genomen. Dit betreft:

Koeveringsedijk
De Koeveringsedijk, vanaf de gemeentegrens met de gemeente Schijndel tot en met de kruising van de Damianenweg, is aangewezen als verblijfsgebied, waar een maximale snelheid van 60 km/uur wordt toegestaan.

Laan van Mariëndael
Een parkeerverbod in te stellen langs de Laan van Mariëndael, tegenover de toegang naar het plein voor het gemeentehuis.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 6 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van bekendmaking aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor meer informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481380

Parkeerroute met borden aangegeven

Nog deze week wordt de parkeerroute buiten met borden aangegeven. De route verbindt de meeste grotere parkeerterreinen met elkaar. Een paar grote parkeerterreinen liggen buiten de route. Deze krijgen een verwijzing op de route. De route, die tot stand is gekomen in overleg met het MKB, loopt over de Heuvel, Markt, Borchmolendijk, Philippusstraat, Coeveringslaan, Ameroijenhof, Neulstraat, Deken van Erpstraat, Hoge Vonderstraat en het Kofferen.
Wij denken met de parkeerroute extra service te verlenen aan de bezoekers van het centrum. De bezoekers worden geattendeerd op de aanwezige mogelijkheden om hun auto te parkeren dicht bij het centrum.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481372

Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 1 eik, staande in de berm van de Kloosterdreef, ter hoogte van de woning met huisnummer 1, in verband met aantasting van de boom door tonderzwammen, waardoor de vitaliteit van de boom slecht is.
- 1 blauwspar, staande in de achtertuin van de woning aan de Koninginnelaan 43, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.

- 8 beuken, 2 dennen en 1 populier, staande in de tuin van de woning aan de Corridor 6, in verband met omvang en kwaliteit van de bomen en een renovatie van de tuin.

- 46 populieren, staande op het perceel sectie I nummer 5359, plaatselijk bekend als het bosje aan het Klaverpad, in verband met de kaprijpheid en slechte vitaliteit van de bomen.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481380

Dansactiviteit voor jong verstandelijke gehandicapten

Woensdag 4 februari jl. is onder aanwezigheid van wethouder sportzaken E. Huijbregts, de eerste les `dans en beweging voor jong verstandelijke gehandicapten' gestart. Het was wel spannend allemaal: een nieuwe groep, is de juffrouw leuk?, ouders langs de kant, het bestuur van turn- en gymnastiekvereniging Dioscuri en de wethouder van de gemeente. Wethouder Huijbregts had voor alle 7 dansers nog een leuke traktatie meegebracht.
Op initiatief van Turn- en gymnastiekvereniging Dioscuri is deze activiteit voor jong verstandelijk gehandicapten opgestart. In het kader van het gemeentelijk sportstimuleringsproject `Sint-Oedenrode in beweging', deelproject `Aangepast sporten in beweging' juichen wij deze activiteit toe. Derhalve is besloten om deze activiteit in het kader van dit project te subsidiëren en stimuleren. Hiermede willen wij tevens onze waardering uitspreken voor het opzetten van o.a. sportactiviteiten voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapten. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de afdeling Sport, Educatie en Cultuur (0413) 481281.
Daarnaast willen wij u hierbij alvast de datum aangeven waarop wij in het kader van dit deelproject op zondag 18 april a.s. een Sport- en Beweegmarkt voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijk handicap organiseren. Noteert u deze datum alvast in uw agenda! Meer informatie hierover vindt u binnenkort op de gemeentepagina.

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
Tel. (0413)481281

GGD's Prikkel van de maand

In beweging
Veel mensen kampen met wat overgewicht. En om die kilootjes er zo snel mogelijk af te krijgen worden alle oude diëten weer uit de kast gepakt: het brood-wisseldieet, het fruitdieet, Montignac... Maar helaas werken al deze diëten vaak maar tijdelijk. Na een tijd valt men weer in het oude eetpatroon en komen de kilo's er dubbel zo snel weer bij: het beruchte jojo-effect. Naast het letten op een gezonde voeding is het belangrijk `meer te bewegen'. Waarom is bewegen zo gezond en hoe pakken we dat aan?

Bewegen en gezondheid
Bewegen is goed. Dit geldt voor jong en oud. Voldoende beweging houdt het hart in conditie, heeft een bloeddrukverlagend effect en cholesterol krijgt minder kans. Verder voelt u zich fitter, u slaapt lekkerder, uw adem-haling wordt beter, spieren en gewrichten blijven soepel en botten blijven langer sterk. Maar door regelmatig te bewegen werkt ook uw spijsvertering beter en blijft uw gewicht beter op peil. Niet alleen de lichamelijke, maar ook de geestelijke gezondheid wordt positief beïnvloed door beweging. Na afloop voelt u zich lekker, voldaan en ontspannen. Samen bewegen brengt tenslotte veel gezelligheid en nieuwe contacten met zich mee. Bewegen is behalve gezond vooral ook leuk.

Elke dag een half uur
Gezond bewegen betekent elke dag actief zijn. Iedere dag minstens een half uur inspannen is het stre-ven. U hoeft zich geen half uur achter elkaar in te spannen. Driemaal tien minuten of tweemaal een kwartier is ook goed. U kunt het half uur dus spreiden over de gehele dag. Rustig opbouwen is belangrijk.

Tips om meer te bewegen

· Bewegen betekent niet alleen sporten bij een sportvereniging. Het mag een optelsom zijn van bijvoorbeeld wandelen, ramen lappen, stofzuigen, auto wassen, stoep vegen, tuinieren en fietsen.
· Neem de trap in plaats van de lift.

· Stap wanneer u met de bus gaat een halte te vroeg uit en loop de rest.

· Laat de auto staan voor boodschappen in de buurt. Loop of pak de fiets.

· Kies voor een actieve vakantie.

· Beweeg samen met anderen, dat is gezellig en motiveert.
· Kies voor een sport die u leuk vindt en die bij u past. Ga gerust eerst eens kijken voor u besluit mee te doen. Vaak zijn er gratis proeflessen.

Tenslotte
Bent u ouder dan 55, dan is het extra belangrijk dat u regelmatig in beweging bent. Mensen die regelma-tig bewegen zijn vaak langer in staat om voor zichzelf te zorgen. Er zijn speciale programma's voor ouderen waarin bewegingsoefeningen worden uitgevoerd.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de GGD Hart voor Brabant, telefoon (073) 640 45 00.

Rookverbod en sport
Sinds 1 januari 1990 is het rookverbod van kracht voor door de overheid gesubsidieerde binnensporten. In alle ruimtes waar rokers en niet-rokers samen zouden kunnen zijn dient een rookverbod gehandhaafd te worden. Als er een kantine is geldt ook daar een rookverbod. Indien er meerdere kantines zijn in het gebouw mag maximaal voor de helft daarvan (indien twee dan voor de kleinste) een uitzondering gemaakt worden op dit rookverbod.

Voorwaarde is wel dat niet-rokers geen enkele hinder ondervinden van het roken.

Voor door de overheid gesubsidieerde buitensporten en alle niet-gesubsidieerde sporten geldt dit verplichte rookverbod niet. vrijwilligers hebben recht op een rookvrije werkplek Wel hebben werknemers in alle sportkantines (wel/niet gesubsidieerd, binnen/buiten), ook vrijwilligers, sinds 1 januari 2004 recht op een rookvrije werkplek. Hun werkgevers zijn verplicht maatregelen te nemen die dit realiseren. Dit betekent dat men niet gedwongen kan worden om te werken in een kantine waar volop gerookt wordt. Er is een uitzondering op deze werkgeversplicht als de kantine ingeschreven staat bij het Bedrijfschap Horeca en Catering. Doelstellingen
VWS heeft aangegeven dat het einddoel rookvrije sport is hoe dan ook. NOC*NSF gaat in conclaaf met achterban over de volgende doelstellingen:

1 januari 2004 bescherming van jeugd (tijden)
1 januari 2005 80% clubs goed rookbeleid

1 januari 2006 100% clubs goed rookbeleid

Voor meer informatie over de afspraken die NOC*NSF heeft gemaakt kunt u het beste bij hen of bij uw sportbond informeren. Daar hebben wij geen informatie over.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen, neemt u dan telefonisch contact op met het adviescentrum van STIVORO: 070-3120440.