Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl



nr. 13 11-02-2004

Minister veerman naar biofach 2004 in neurenberg

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit spreekt op donderdag 19 februari bij de opening van de Biofach 2004, de toonaangevende vakbeurs voor biologische food en non-foodproducten. Deze jaarlijkse beurs vindt plaats van 19-22 februari in het Messezentrum in Neurenberg. Nederland staat dit jaar extra in de aandacht als Land van het jaar op de Biofach onder het motto .Partnerland Niederlande, Qualität von nebenan..

Op de Biofach, waar uitsluitend gecertificeerde biologische bedrijven staan, zijn dit jaar 75 Nederlandse bedrijven en organisaties present op een totaal van ongeveer 2.000 stands. Het ministerie van LNV organiseert voor de tweede keer een collectief Nederlands paviljoen, waaraan 35 bedrijven deelnemen.
Zij bevinden zich rondom de Nederlandse Plaza in Hal 1. Daar vindt na de officiële opening ook een officiële ontvangst plaats en kunnen Nederlandse biologische producten worden geproefd. Hier wordt ook de Nederlandse marketingcampagne .Biologisch, eigenlijk heel logisch. gepresenteerd. Veerman zal direct na de opening van de Biofach samen met zijn Duitse collega Renate Künast de pers te woord staan en met haar een rondgang maken.
Met de gezamenlijke inzending wil LNV de marketing van Nederlandse biologische producten in het buitenland ondersteunen. Alle vakbezoekers van de beurs krijgen tegelijk met de catalogus een tweetalige special (Duits-Engels) van Biofood Magazine mee. De special is in samenwerking met het ministerie van LNV gemaakt om het imago van Nederland als biologisch kwaliteitsland te ondersteunen.

Al op de dag voor de opening, op woensdag 18 februari, spreekt Veerman in Neurenberg op het Oost-West Forum, een symposium gewijd aan het Actieplan voor de biologische landbouw dat de Europese Commissie binnenkort zal publiceren.
Voorafgaand aan zijn bezoek aan de Biofach brengt Veerman nog een bezoek aan de Beierse minister van Landbouw, Joseph Miller en enkele bedrijven in Beieren.

11 feb 04 13:07