Ingezonden persbericht


'Rake klappen op het Beursplein'

Arnold VanderLyde slaat de finaledag 'Maak er een onderneming van' open

Op donderdagmiddag 19 februari 2004, 13.30 uur zal voormalig Europees bokskampioen Arnold Vanderlyde de finaledag van 'Maak er een onderneming van (MEEOV)' openen. Vanuit een heuse boksring op het bordes van het Beurs WTC gaat hij het gevecht aan met Frans J. Lavooij, voorzitter van de Kamer van Koophandel Rotterdam.
Deze openingsklap is het startsein voor de finaledag van het project van de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Rotterdamse Hogescholen. Tijdens de bijeenkomst presenteren de deelnemers 30 van de 50 ingezonden ondernemingsplannen. Aan het eind van de avond ontvangt de winnaar uit handen van Femke Halsema, fractievoorzitter van Groen Links, een geldbedrag.

Maak er een onderneming van: 50 plannen ingediend, een record! Voor de zevende maal organiseert de Kamer van Koophandel Rotterdam, in samenwerking met de Hogescholen in Rotterdam, het project 'Maak er een onderneming van'. Dit jaar zijn er 50 inzendingen. De plannen van 30 van deze inzendingen zullen worden uitgevoerd. In dit project maken hogeschoolstudenten plannen voor bedrijven die hun hulp hebben ingeroepen; van het opzetten van nieuwe ondernemingen tot het schrijven en realiseren van marketingplannen voor nieuwe producten. Onder deze inzenders bijvoorbeeld plannen voor een commerciële radiozender, het starten van een luchtvaartmaatschappij, de Sta-Op-Stoel, 3D-ansichtkaarten en biologisch brood.

Tijdens de Finaledag op donderdag 19 februari 2004 presenteren de studenten hun eindresultaat aan een deskundige jury. De jury staat onder voorzitterschap van mevrouw W.L. Gillis-Burleson, vice-voorzitter Kamer van Koophandel Rotterdam.
Kijk voor info op: www.maakereenondernemingvan.nl


---

noot voor de pers:
fotomoment: Om 13.30 uur bokst Arnold Vanderlyde met F.J. Lavooij onder aan de Beurstrappen op het bordes van het Beurs WTC

informatie: Roeland Tameling, projectleider Maak er een onderneming van, beleidsmedewerker KvK Rotterdam, tel. 010-4027881 of 06-51273803, rtameling@rotterdam.kvk.nl