Gemeente Amersfoort

Inspraak in nieuw beleid voor evenementen

datum: 13 februari 2004

Burgemeester en wethouders hebben de concept-nota 'Bruisen en beheersen; evenementenbeleid
2004 - 2007' vrijgegeven voor inspraak. Het college wil graag van belanghebbenden en omwonenden weten wat zij vinden van de voorstellen in de nota.
Op donderdag 19 februari 2004 vindt een inspraakavond plaats in het Vallei College, locatie De Boogschutter aan de Dierenriem 11 in Amersfoort. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur. De pers is hierbij van harte welkom.

Tijdens de inspraakavond wordt informatie gegeven over de uitgangspunten van het evenementen-beleid, het subsidiebeleid voor evenementen en het geluidbeleid. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen, het geven van reacties en discussie. De avond staat onder leiding van twee onafhankelijke gespreksleiders en een onafhankelijk notulist maakt het verslag.

Wat gebeurt er met de reacties?
De inspraakperiode duurt tot 1 maart 2004. Tot die datum is het ook mogelijk om schriftelijk te reageren naar burgemeester en wethouders, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Alle reacties op de conceptnota worden opgenomen in een inspraaknota. Daar wordt het verslag van de inspraakavond aan toegevoegd. Als een reactie aanleiding geeft tot aanpassing van de concept-nota wordt dit aangegeven. De aanpassingen worden in de concept-nota verwerkt. Daarna wordt de nota met de inspraaknota ter vaststelling aan het college voorgelegd. Deze procedure is naar verwachting half april 2004 afgerond. Personen en organisaties die een schriftelijke reactie geven en de bezoekers van de inspraakavond krijgen informatie over de definitieve besluitvorming van het college. Dit gebeurt door toezending van de vastgestelde nota en de inspraaknota.

Waar is de concept-nota verkrijgbaar?
De concept-nota 'Bruisen en beheersen; evenementenbeleid 2004 - 2007' is te downloaden van internet: www.amersfoort.nl > over bestuur > wat speelt er > B&W besluitenlijst 2003 > 02/12 (ga naar agendapunt 7) > 1233189. De nota bevat 20 pagina's inclusief voorblad. Verder is de nota verkrijgbaar bij de Informatiewinkel in De Observant of op te vragen bij het secretariaat van de afdeling cultuur, telefoon: 469 46 00, e-mail: ggw.kleter@amersfoort.nl.