Gemeente Apeldoorn

Belangrijkste onderwerpen raadsvergadering 19 februari 2004


- dit is een persbericht van de Gemeenteraad van Apeldoorn-

De gemeenteraad van Apeldoorn heeft donderdag 19 februari onder meer de bespreekpunten krediet aanvullende huisvestingsvoorziening openbare basisschool De Rietendakschool en de termijnagenda op de agenda staan.

Krediet aanvullende huisvestingsvoorziening openbare basisschool De Rietendakschool
Openbare basisschool De Rietendakschool wil graag een peuterspeelzaal vestigen op haar terrein. Het voorstel past goed in het gemeentelijke achterstandenbeleid (GOA) van deze zogenaamde onderwijskansenschool. De school ontvangt via het GOA en het project Voor- en Vroegschoolse Educatie namelijk van de gemeente extra middelen. Omwille van de peuterspeelzaal moet een klaslokaal ter beschikking worden gesteld aan de peuters en moet een klas daarvoor plaatsmaken. Een oud noodlokaal van een andere basisschool kan deze functie krijgen. Voor de verplaatsing van het noodlokaal naar de Rietendakschool zijn 61.380 gemoeid. De school moet een huurvergoeding gaan betalen van 8.600 per jaar. De raad moet instemmen met deze begrotingswijziging.Tijdens de raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling van 4 februari 2004 zijn door het CDA vragen gesteld. Afhankelijk van de beantwoording van het college kan het CDA hier nog op terug komen.

Termijnagenda
In de Raadscommissies Maatschappelijke Ontwikkeling, Ruimtelijke Ontwikkeling en Leefomgeving Bestuur en Middelen is de termijnagenda 2004 besproken. Het Presidium heeft op basis van de afwegingen in de commissies een raadsvoorstel gemaakt.

Overige onderwerpen
Zoals altijd staan ook het vragenuur en een aantal hamerstukken op de agenda.
De agenda van de raadsvergadering is aangepast. Het agendapunt Ontwikkeling Activerium wordt donderdag waarschijnlijk niet behandeld. Het college heeft het Presidium verzocht het agendapunt aan te houden.

In principe geeft de raadsgriffie morgen geen persbericht terugblik raadsvergadering uit .

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-feb-2004 01:19