Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Anderstaligen slagen voor opleiding Servicemedewerker ICT

Donderdag 19 februari ontvangen negen anderstalige volwassenen een diploma of certificaat voor hun opleiding Servicemedewerker ICT in het geïntegreerde traject. De groep bestaat uit inburgerende gezinsvormers, gezinsherenigers en nieuwkomers met een vluchtelingstatus. Ze zijn begonnen aan een uniek project "Geïntegreerde Trajecten", waarbij mensen met een relatief laag taalniveau tijdens hun inburgering al starten met een beroepsopleiding. Dit betekent dat volwassen anderstaligen delen van het beroepsonderwijs volgen met extra aandacht voor de Nederlandse (vak)taal. Bureau Inburgering levert zowel een deel van de cliënten als van de financiën.

De inburgeraars volgden een tweejarige voltijd opleiding, waarbij een groot deel van de module Engels wordt vervangen door de module Beroepsgericht Nederlands. Deze groep was zo enthousiast, dat ze naast de extra lessen Nederlands toch ook de extra modules voor Engels hebben gevolgd. Bovendien is er veel aandacht voor de beroepspraktijkvorming. Cursisten lopen twee keer een half jaar stage. De cursisten lopen stage bij zowel profit- als non-profitorganisaties. Soms bij ICT-bedrijven, soms op een ict-afdeling van een grote organisatie. Bij een cursist was de stage zo goed verlopen, dat ze een vaste baan aangeboden heeft gekregen. Andere cursisten studeren door op een hoger niveau, bijvoorbeeld de opleiding tot ICT-beheerder. Hierin leren cursisten programmeren, netwerken ontwerpen en installeren en totaal systeembeheer.

Voor meer informatie over deze trajecten kunt u terecht bij ROC Utrecht, unit Economie, mevrouw G. Griffioen, telefoonnummer (030) 2809 809, e-mail g.e.griffioen@rocu.nl of bij mevrouw L. Boogaart, e-mail l.m.boogaart@rocu.nl


---