Gemeente Den Helder

19-02-2004 Cliëntenraad gehandicaptenbeleid geïnstalleerd

Maandag 16 februari installeerde wethouder Jan de Groot (welzijn) de cliëntenraad gehandicaptenbeleid. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de cliëntenraad advies bij het beleid dat de gemeente voert op terreinen waarbij gehandicapten zijn betrokken. Ook mag de cliëntenraad uit eigen beweging advies uitbrengen aan het college. De leden van de raad hebben dus ook een signalerende functie: als ze vinden dat er iets moet worden veranderd, mogen ze hierover advies uitbrengen. Als het nodig is vindt bij de advisering overleg plaats tussen de cliëntenraad en het college van burgemeester en wethouders. De raad is ingesteld voor de duur van de raadsperiode, dus tot 2006 en vergadert minimaal een keer per twee maanden, in het stadhuis.

De cliëntenraad bestaat uit gehandicapten, uit mensen die gebruik maken van de voorzieningen die de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) biedt en uit verzorgers van een gehandicapt kind of partner. Het is belangrijk dat ze een achterban vertegenwoordigen. De volgende leden zijn geïnstalleerd:
De heer D. Bres, de heer K. de Jager, de heer D. de Wit en de heer C. de Jager (maken alle vier deel uit van het Helders Gehandicapten Beleid)
De heer J. Hertog (lid van Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden)
Mevrouw M. Ruiten (ouders van gehandicapten kinderen) Mevrouw I.H. Schuurman (hemofiliepatiënten)
Daarnaast is een plaatsvervangend lid benoemd, mevrouw M.A. van Tongeren.