Gemeente Abcoude


Opendag brandweer groot succes

De opendag van de gemeentelijke vrijwillige brandweer van Abcoude op zaterdag 7 februari is een groot succes geworden. Veel inwoners kwamen op de demonstratie af en er hebben zich maar liefst zeven mensen opgegeven als potentiële vrijwilliger.

De dag begon met regen en het was dan ook even afwachten of het weer geen probleem werd voor de activiteiten die om 13.00 uur aanvingen. Met een gevarieerd programma werden de op het evenement afgekomen mensen, geïnformeerd over het werken bij de brandweer. Zo werd een duikoefening gedaan en werd de ladderwagen ingezet. Ook liet de brandweer zien hoe in een auto beknelde persoon werd bevrijd. De van televisie bekende brandweerman Cor hield een show waarin allerlei tips gaf met betrekking tot brandpreventie en bestrijding.

Informatieavond

De opendag werd georganiseerd in het kader van de wervingscampagne van brandweer en gemeente om vrijwilligers te werven voor het korps. Naast de opendag is ook de website en Abcoude Rondom ingezet. De campagne wordt afgesloten met een informatieavond over werken bij de brandweer. Deze avond vindt plaats in de brandweerkazerne aan het Brandweerplein 5 te Abcoude, op dinsdag 24 februari, om 19.30 uur.
---

19 februari 2004