Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 18 februari 2004

18 februari 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Mariënwaard 17, dakkapellen aanbrengen.
Mariënwaard 19, dakkapellen aanbrengen.
Snelrewaard 16, garage bouwen.
Korenmolen 4 en 5, garage bouwen.
Rodinrade 24, berging uitbreiden.
s-Gravenweg 355, woning veranderen en praktijkruimte bouwen. Van Maerlantpark 24, carport bouwen.
Ketensedijk 35, dakkapel achterzijde aanbrengen. Sint Luciabaai 7, zijgevel veranderen.
Vivaldistraat 136, 140, 142, 144, 164, 182, 184, 196 en 200, balkons aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Schubertstraat 38, woning uitbreiden.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 19 februari 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNING verleend

Verzenddatum 10 februari 2004:
Goudenregenstraat 62, dakkapel voorzijde en uitbouw bouwen.

KAPVERGUNNINGEN

Kapvergunningen zijn aangevraagd voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 16 februari 2004:
Moezeldal 4 1 berk
Moezeldal 2 1 berk
Pluvierstraat 106 1 blauwspar en 1 zilverspar Meindert Hobbemastraat 6 1 berk

Door de gemeente zijn de volgende kapvergunningen aangevraagd en verleend:

Verzenddatum 16 februari 2004:
Laurensbaai 27(zijkant) 1 Robinia.
Wegens wortelopdruk.
Slotpark 1 Betula en 1 Pferocarya.
De bomen staan te dicht bij de waardevolle bomen. Keerkring t.h. van 27 1 Alnus.
De boom is dood. Herplant met 1 linde aan de overzijde van de weg. Aleoeten 6 1 Alnus.
De boom geeft schaduwoverlast.
Meeuwensingel 3 populieren.
(Groenekruisgebouw) De bomen drukken de wortels omhoog. Herplantplicht 1 Fraxinus.
Toendra 65 (achterzijde) 1 Alnus.
De boom verkeert in slechte staat.
Bongerd 4 (nabij school De Triangel) 1 wilg en 1 es. Wegens wortelopdruk. De bomen veroorzaken schade aan de bestrating van het schoolplein.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

DRANK- EN HORECAVERGUNNING JEUGDHONKEN

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om voor jeugdhonk Knop Op, gevestigd
aan de Cornelis Houtmanstraat 42A, voor jeugdhonk Lucky Place, gevestigd aan de Lijstersingel 24, jeugdhonk Scolla, gevestigd aan de Hoofdweg 38B en het jeugdhonk gevestigd aan het Marsdiep 2, een Drank- en Horecavergunning te verlenen.
Aan deze vergunning zijn gelet op artikel 4 van de Drank- Horecawet een aantal voorschriften verbonden ter voorkoming van mededinging door het verstrekken van alcoholhoudende drank, die uit een oogpunt van ordelijk economisch verkeer als onwenselijk moet worden beschouwd.

De ontwerpbeschikking ligt gedurende een termijn van vier weken vanaf de dag van deze publicatie ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Gedurende deze vier weken kunnen belanghebbenden hun zienswijzen over de opgenomen voorschriften ter voorkoming van mededinging bekendmaken bij het college van burgemeester en wethouders.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft op 12 februari 2004 besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats voor invaliden bestemd voor onderstaand motorvoertuig.

Verzenddatum 12 februari 2004 (datum besluit 12 februari 2004): kentekennummer 67-JP-XR voor mevrouw L.R. Slui-van Herk (bestuurder), Lehárstraat 72 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de ontwerpbeschikking voor de Drank- en Horecavergunning voor de jeugdhonken en het besluit voor de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.