Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven, 590 voertuigen gecontroleerd tijdens "Ochtendgloren"
Publicatiedatum: 19-02-2004

Regiopolitie Gelderland-Midden heeft in samenwerking met onder andere het KLPD, het Regiokorps Noord-Oost Gelderland, de Autobahnpolizei NRW (Münster), de Douane, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting (CBM), Koninklijke Marechaussee en andere ondersteunende diensten, afgelopen nacht een grootschalige verkeerscontrole gehouden genaamd: 'Ochtendgloren'. Tussen 22.30 uur en 04.30 uur zijn 590 auto's en 43 vrachtauto's gecontroleerd op parkeerplaats Oudbroeken en Aalburgen langs de A12 ter hoogte van Duiven.

Drie bestuurders hadden te veel gedronken, waarvan 1 promille de hoogste uitslag van de blaastest was (ruim het dubbele van de toegestane hoeveelheid). De meeste bekeuringen (56) werden uitgedeeld aan bestuurders die hun papieren (rij- kentekenbewijs) niet bij zich hadden. Van veertien voertuigen was de APK verlopen, waarvoor zij een bekeuring ontvingen. Bij een persoon werd wiet en cocaïne aangetroffen, hiervoor is ook proces-verbaal opgemaakt. Verder betaalden vier mensen uitstaande boetes van in totaal 1335 euro.

Een automobilist bleek 150.000 euro aan 500-biljetten in zijn binnenzak te hebben. De man verklaarde dat het handelsgeld was. De politie onderzoekt de herkomst hiervan. Na de controle werd door de douane in de berm een gas/lucht revolver aangetroffen die waarschijnlijk door een weggebruiker uit het raam is gegooid. Het wapen is veilig gesteld.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Bureau Communicatie Rivierenland
Politie Gelderland-Midden
0316-368031

---

Gelderland-Midden