Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 februari 2004

Automobiliste gewond

Vrouw raakt gewond bij kop-staart aanrijding

Langeveen

Woensdag 18 februari reed een 45-jarige automobiliste uit Hengelo omstreeks 09.55 uur op de Hardenbergerweg in Langeveen en wilde linksaf de Haarakkersweg inrijden. Daartoe had zij voorgesorteerd en afgeremd. De bestuurder van de auto die achter haar reed, een 31-jarige man uit Langeveen, zag dit te laat en botste tegen de achterzijde van de auto van de 45-jarige. De 45-jarige vrouw werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-020397)

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Woensdag 18 februari omstreeks 12.00 uur reed een 50-jarige automobilist uit Oldenzaal vanuit een uitrit de Postweg in Oldenzaal op. Bij deze manoeuvre liet hij een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 46-jarige man uit Rossum, niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 50-jarige man werd in verband met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-020447)

Aanhouding wegens diefstal

Verdachte aangehouden wegens diefstal van een portemonnee en mobiele telefoon

Hengelo

Op 10 februari deed een 48-jarige vrouw uit Hengelo aangifte van diefstal van haar portemonnee en mobiele telefoon uit een schoolgebouw aan de Korenbloedstraat in Hengelo. De vrouw was daar die dag aan het werk en had haar tas in een lokaal gezet. Later op de middag ontdekte zij dat haar portemonnee en telefoon uit de tas verdwenen waren. Toen zij haar bankpasjes blokkeerde, hoorde zij dat er die middag inmiddels E 500,- van haar rekening was gehaald. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van een verdachte, een 28-jarige man uit Enschede. Hij werd woensdagmorgen 18 februari na overleg met justitie in zijn woning in Enschede aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend die dag de school te zijn binnengeslopen, de portemonnee en telefoon te hebben gestolen en geld te hebben opgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-017066)

Hennepkwekerij ontmanteld

Hennepkwekerij met 434 planten ontmanteld

Hengelo

Op een zolder van een woning aan de Bachstraat in Hengelo werd woensdagmiddag 18 februari een hennepkwekerij aangetroffen met 434 planten. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en zullen na overleg met justitie vernietigd worden. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend, hij is echter nog niet aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-020614)

Bromfietscontrole

Van de 25 gecontroleerde bromfietsen bleken er 8 opgevoerd te zijn

Borne

Woensdag 18 februari werd op de Maisweg in Borne van 07.15 tot 08.45 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 25 bromfietsen gecontroleerd. 8 bromfietser bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben, dus opgevoerd te zijn. De hoogst gemeten constructiesnelheid was 1,5 KW, terwijl maximum 0,5 KW is toegestaan. Verder bleek een bromfiets niet te zijn voorzien van een gele plaat. De desbetreffende bromfietsers werden bekeurd. (bps: 04-020360)

Gordelcontrole

Bij controle van 96 auto's werden 24 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van een gordel

Borne

Woensdagmorgen 18 februari werd van 09.30 tot 10.30 uur op twee locaties in Borne een gordelcontrole gehouden, namelijk in de Europastraat en de Azelosestraat. In totaal werden 96 auto's gecontroleerd en werden 24 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van een gordel. (bps: 04-020368)

Aanhouding verdachte

Verdachte aangehouden nadat deze zich met een gestolen identiteitskaart bij een uitzendbureau had laten inschrijven

Hengelo/Goor

Door een medewerker van een uitzendbureau in Hengelo werd gemeld dat iemand zich op dinsdag 17 februari had laten inschrijven met vermoedelijk een identiteitskaart die hem niet toebehoorde. De politie stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat de desbetreffende identiteitskaart in Maastricht als gestolen was opgegeven. Het uitzendbureau had de man inmiddels aan het werk gezet bij een bedrijf in Goor. De verdachte, een 19-jarige man uit Almelo, werd donderdagmorgen 19 februari door de politie op zijn werkplek in Goor aangehouden. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-020781)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588
---- --