Politie Hollands Midden
Datum: 19 februari 2004

(

Noordwijk/Noordwijkerhout Hennepkwekerijen ontmanteld
De politie heeft op woensdag 18 februari twee kleine hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Naar aanleiding van politie-informatie heeft de politie een nader onderzoek ingesteld naar de twee lokaties. In een ruimte van een bedrijfspand aan de Gieterij in Noordwijkerhout werd in de middag een professionele kwekerij aangetroffen met ruim 300 planten. Later op de dag werd in een schuur in Noordwijk nog een kwekerij met eveneens ongeveer 300 planten aangetroffen. De politie heeft inmiddels een 50-jarige Noordwijker gehoord over deze kwekerijen. De verdachte is in verzekeringgesteld.

Leiderdorp Aanhouding
De politie is op zoek naar personen die op vrijdag 13 februari mogelijk geraakt zijn door een bromfietser die door de politie na enkele overtredingen werd achtervolgd. Op de houten brug bij de Buitenhoflaan werd een klein kind geraakt. Tot nu toe heeft niemand zich bij de politie gemeld. De politie heeft op die vrijdag 13 februari omstreeks 13.40 uur de 17-jarige bestuurder van de bromfiets, een Leidenaar, aangehouden voor het rijden door roodlicht, gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van een plaats ongeval. Kort voor de aanhouding zagen agenten de bromfietser op het Engelendaal door het rode licht rijden. De bestuurder droeg geen helm en ook ontbrak het verzekeringsplaatje op de bromfiets. De bestuurder reed de parkeergarage in bij het Winkelhof. De agenten spraken de bromfietser aan, maar deze ging er direct vandoor. Hierbij moest een aantal personen wegspringen. De agenten gingen de bromfietser achterna de wijk in. Ook hier moest een aantal moeders met kinderen de bromfietser ontwijken. Op de houten brug bij de Buitenhoflaan werd een klein kind geraakt door de bromfiets. Omstanders probeerden nog de bestuurder tot stoppen te dwingen, echter hij wist te ontkomen. Uiteindelijk hield de politie de bestuurder aan op de Duit. De politie verzoekt betrokkenen contact op te nemen.


Waddinxveen Aanhouding na poging inbraak


De politie heeft donderdag 19 februari omstreeks 04.30 uur een 24 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging inbraak. De man werd aangehouden nadat er bij een bedrijf aan de Kerkweg-Oost geprobeerd was in te breken. Door getuigen was gezien dat er met een steen geprobeerd was de ruit in te gooien. De 24 jarige man wordt in de loop van de dag verhoord.


Gouda Aanhoudingen na inbraak

De politie heeft donderdag 19 februari omstreeks 06.00 uur een 39 jarige man en een 44 jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van inbraak. De mannen werden aangehouden nadat er bij een bedrijf aan de Wijdstraat was ingebroken. De achterdeur van het pand was geforceerd. Het tweetal had bij aanhouding een kassa in handen. De politie stelt een nader onderzoek in.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --