Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 februari 2004

Rijden onder invloed enz.

Automobilist voor de zoveelste keer onder invloed, rijbewijs ongeldig en auto niet verzekerd

Enschede

Donderdagmorgen 19 februari om ongeveer 03.50 uur werd op de 2e Emmastraat in Enschede een 27 jr. automobilist uit die plaats gecontroleerd. Bleek dat de 27 jr. weer, is recidivist, onder invloed van de nodige alcohol houdende dranken verkeerde. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.21 promille uit. Ook bleek dat het rijbewijs wat de 27 jr. nog in zijn bezit had, reeds eerder ongeldig was verklaard, het is nu ingevorderd. Bovendien was de auto waarin hij reed niet verzekerd en niet APK gekeurd. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt (bps: 04-020762)

Rijbewijzen ingevorderd

Twee "snelle" automobilisten moeten rijbewijs inleveren

Enschede

Woensdag 18 februari werden twee automobilisten op de A 35 in Enschede betrapt terwijl ze met een veel te hoge snelheid reden over een stuk weg waar 100 km per uur is toegestaan. Om ongeveer 09.30 uur werd een 33 jr. inwoner van het Duitse Nordhorn gecontroleerd en werd geconstateerd dat hij met een snelheid reed van 164 km per uur. Om ongeveer 15.45 uur werd datzelfde geconstateerd bij een 29 jr. automobilist uit Enschede. Zijn snelheid werd bepaald op 161 km per uur. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-020335 / 04-020573)

Notoire winkeldief

Winkeldief gepakt, blijkt veelpleger en heeft bovendien nog ruim 6 maanden "tegoed"

Enschede

Woensdagmiddag 18 februari om ongeveer 12.50 uur werd gemeld dat bij een winkel aan het Van Loenshof in Enschede, een winkeldief was aangehouden. Hij had geprobeerd goederen zonder betalen mee te nemen maar toen het alarm afging kon een medewerker van de winkel hem aanhouden en overdragen aan de politie. Het bleek te gaan om een 43 jr. man uit Tilburg die elders in het land als veelpleger bekend staat. In Twente was het zijn eerste keer. Bovendien werd bij controle gezien dat hij nog ruim 6 maanden gevangenisstraf tegoed had. In het kader van zijn veelplegerschap zal hij vrijdag de 20e bij de officier van justitie worden voorgeleid, hiervoor is hij in verzekering gesteld. Daarna zal hij hoogstwaarschijnlijk worden opgesloten voor het ondergaan van de gevangenisstraf die hij nog moet uitzitten. (bps: 04-020451)

Mishandeling

Man wordt mishandeld nadat hij geen geld wil geven

Enschede

Woensdagmiddag 18 februari wordt een 25 jr. Enschedeer op de hoek Haaksbergerstraat - Zuiderval in Enschede, aangesproken door een andere man. Deze man vraagt de 25 jr. om geld. Als daarop geantwoord wordt dat hij geen kleingeld heeft krijgt de 25 jr. een vuistslag op zijn neus en ontstaat een worsteling. De 25 jr., weet zich te bevrijden en loopt weg. Hij ontdekt dan dat geld, wat hij ongeveer een uur daarvoor had gepind en wat hij in zijn jaszak had gedaan, was verdwenen. Onbekend is of dit geld door de andere persoon tijdens de worsteling uit de jaszak is gehaald, of dat dit tijdens de worsteling uit de jaszak is gevallen. De man die om geld vroeg en een klap uitdeelde is ongeveer 35 jaar, junktype en ongeveer 1 m 70 lang. Hij droeg een bruin suède jack en een rode alpinopet. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die wellicht iets meer over het voorval dan wel over de man met de rode alpinopet kunnen vertellen. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of met Bel M 0800-7000. (bps: 04-020653)

Verkeerscontrole

75 bekeuringen uitgeschreven bij drietal controles

Enschede

Woensdag 18 februari is op een drietal locaties in Enschede-Zuid een verkeerscontrole gehouden. De controle was met name gericht op het dragen van de autogordel en het hebben van de juiste kinderzitjes in de auto. Een kinderzitje moet goedgekeurd zijn en daarvoor zijn voorzien van een goedkeuringssticker van TNO. Deze controles werden uitgevoerd als voorloper op een landelijke actie met betrekking tot gordel- en kinderzitjes, controles die door het Ministerie en de gemeenschappelijke verkeersveiligheidsorganisaties worden geïnitieerd. Tussen 10.30 en 12.00 uur werd gecontroleerd op de Broekheurnering, tussen 12.45 en 14.30 uur op de Kuipersdijk en op de Burgemeester van Veenlaan tussen 14.30 en 16.30 uur. In totaal werden 75 bekeuringen uitgeschreven. Vijftig voor het niet dragen van de autogordel en twee voor het niet hebben van een goedgekeurd kinderzitje. Vijf en dertig voertuigen met kinderzitjes werden gecontroleerd, waarvan er dus twee niet goed waren. Daarnaast werden een aantal bromfietsbestuurders bekeurd voor het niet dragen van de helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het overschrijden van de constructiesnelheid. Ook werden nog een aantal bekeuringen uitgedeeld voor het niet voor elkaar hebben van bv de autopapieren en het verlopen zijn van de APK. Voor dit laatste werd een auto afgesleept omdat deze tevens niet verzekerd bleek. De controles op met name het dragen van de gordel en het hebben van een goedgekeurd kinderzitje zal in de komende periode worden voortgezet. (bps: 04-020628)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --