Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Afspraken over betere doorstroming in regio Rotterdam

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de stadsregio Rotterdam en gemeenten hebben nieuwe afspraken gemaakt over de verbetering van de verkeersdoorstroming in de regio. Tijdens het Fileplanontbijt ondertekenden minister Karla Peijs van VenW en bestuurders van de stadsregio en de gemeente Capelle aan den IJssel onder meer de afspraak om de doorstroming op het Kralingseplein te verbeteren.

De afrit aan de A16 vanaf de Van Brienenoordbrug naar het Kralingseplein krijgt er twee rijstroken bij. Daarnaast gaan de gemeenten Capelle aan den IJssel en Rotterdam afspraken maken met de bedrijven op de bedrijfsterreinen Rivium en Brainpark I, II en III over vermindering van het autogebruik door hun personeel.

Daarnaast worden maatregelen genomen om het verkeer op de N57 bij Voorne-Putten beter te laten doorrijden. Verder heeft de stadsregio met 22 regionale wegbeheerders, achttien gemeenten en twee waterschappen afspraken gemaakt over projecten die in het kader van het regionale verkeers- en vervoersplan (RVVP) worden uitgevoerd.

Minister Peijs onthulde tijdens het Fileplanontbijt ook een nieuwe service voor weggebruikers die over de A13 naar Rotterdam rijden. Via de route-informatiepanelen boven de weg worden zij voortaan tijdig gewaarschuwd als de Van Brienenoordbrug opengaat. Weggebruikers kunnen dan de route via de Beneluxtunnel nemen. Uiteraard blijft de brug over de Schie bij het knooppunt Kleinpolderplein dan gesloten.

De afspraken zijn nodig om de files regio te bestrijden. Door een toename van het verkeer zijn de lengte en duur van de files in de regio Rotterdam met zeven procent gestegen.

Lees voor meer informatie het persbericht. Kijk ook op www.fileplanregiorotterdam.nl