AutoRai

19-2-2004

Nuova Multipla Fiat: familiegezicht voor nieuwe generatie

In de tweede helft van dit jaar lanceert Fiat een nieuwe generatie van zijn spraakmakende Multipla. Al bij de eerste kennismaking is duidelijk dat de slimme ruimtewagen een compleet nieuw uiterlijk meekrijgt, meer in lijn met de andere Fiat modellen.

De strakke vormgeving met een wigvormige voorpartij en een breed en hoog gebouwd koetswerk, zal niet alleen een grote kopersgroep aanspreken maar schept ook letterlijk ruimte voor het geweldig veelzijdige concept waarmee de Multipla grote faam heeft verworven.

Net als de eerste generatie Multipla biedt ook de nieuwe uitvoering comfortabel plaats aan zes personen (in twee rijen van drie) en dan blijft er nog veel bagageruimte over. Die is naar behoefte uit te bouwen van de standaard 430 liter tot een imposante 1,3 kubieke meter. De bodemplaat is geheel vlak. Zelfs de schakelpook is niet op de vloer te vinden, maar staat voor het grijpen op het dashboard.

De nieuwe generatie Multipla heeft nog steeds een handzaam formaat. Eén van de belangrijkste troefkaarten van het huidige model. Hij is 4,09 meter lang en combineert zodoende de ruimte van een echte MPV met de lengtematen van een compact middenklasse model.