Gemeente Abcoude


UPC

Enige weken geleden berichtten wij u op abcoude.nl over de stand van zaken rond de tariefsverhoging van kabelexploitant UPC en de reactie van de gemeente hierop. Het kabelbedrijf wil de tarieven voor de doorgifte van radio en tv in alle gemeenten gelijk trekken. Dit houdt in dat inwoners van sommige plaatsen een flinke verhoging krijgen.

Meerdere gemeenten hebben stappen ondernomen tegen UPC om de tariefsverhoging tegen te gaan. Hilversum en Amsterdam wisten met succes een tariefsverhoging tot 1 april 2004 tegen te gaan en zullen nu met UPC om de tafel gaan zitten. De gemeente Wageningen had minder succes. Volgens de rechtbank heeft de gemeente geen bevoegdheid om regels te stellen over de tarieven voor radio en televisie

De gemeente Abcoude onderzoekt nu in hoeverre deze uitspraak van invloed is op de kans van slagen van het traject dat is ingezet om de tariefsverhoging in Abcoude en Baambrugge tegen te gaan. Binnenkort bespreekt de gemeente de ontstane situatie met vertegenwoordigers van UPC.

---

19 februari 2004