VVD



Nieuws

18 feb 2004 - Kamervragen over baggerwerkzaamheden Tweede-Kamerfractie rondom Schiermonnikoog

Vragen van het lid Snijder - Hazelhoff (VVD) aan de minister van Verkeer en Waterstaat over baggerwerkzaamheden rondom Schiermonnikoog.

1. Is het waar dat Rijkswaterstaat niet meer baggert voor niet-veerdienstgebonden activiteiten rondom Schiermonnikoog? Welke baggeractiviteiten rondom Schiermonnikoog worden gestaakt? Hoe groot is de kostenbesparing voor Rijkswaterstaat?

2. Kan aangegeven worden of het waar is dat een gevolg van het staken van deze activiteiten is dat de reddingsbrigade niet meer uit kan varen? Zo ja, acht de minister dit wenselijk?

3. Hoe verhouden deze bezuinigingen zich tot de uitspraken van de minister van Verkeer en Waterstaat tijdens het laatste Overleg Noordzee/Waddenzee, dat veiligheid nooit in het geding mag komen?

4. Kan de minister aangeven wie / welke instantie in haar ogen verantwoordelijk is voor het uit kunnen varen van de reddingsbrigade?

5. Kan de minister aangeven welke afspraken in het verleden zijn gemaakt met provincie, gemeente en de reddingsbrigade over de baggerwerkzaamheden?

18 februari 2004