Ingezonden persbericht


Persbericht

19 februari 2004

Onafhankelijkheid Cartesis veelbelovend voor snelle groei ~ nieuwe aandeelhouders en bevrijding van de Sarbanes-Oxley verplichtingen vormen basis voor de uitbreiding van Cartesis ~

Cartesis maakt vandaag bekend dat haar overname door een groep van vier grote investeerders afgerond is.

Apax Partners, wereldwijd een toonaangevende kapitaalbeleggings-maatschappij voert het internationale consortium aan, waarvan ook drie internationale investeerders op het gebied van technologie deel uit maken: Advent Venture Partners, CDP Capital Technology Ventures en Partech International.

Cartesis kan nu profiteren van de grondige expertise en het uitgebreide netwerk van de nieuwe investeerders om haar wereldwijde groei te bespoedigen. De nieuwe aandeelhouders, die een uitstekende reputatie hebben en bekend zijn vanwege de steun die ze geboden hebben aan de succesvolle ontwikkeling van technologiebedrijven, zullen allemaal zitting krijgen in de Raad van Bestuur van Cartesis.

De overname bevrijdt Cartesis van de verplichtingen die de Sarbanes-Oxley wet met zich meebracht, vanwege het feit dat de organisatie voorheen deel uitmaakte van het PricewaterhouseCoopers netwerk. De groep kan zich nu dan ook volledig richten op de wereldwijde BPM markt en maximaal profiteren van het groeipotentieel dat er in die markt aanwezig is.

Cartesis heeft meer dan 1.300 klanten waaronder één vijfde van de Fortune Global 100-bedrijven en meer dan 30% van de bedrijven uit de Financial Times European 100. Met een omzet van rond de 80 miljoen Euro, is Cartesis één van de grootste particuliere softwarebedrijven in Europa en realiseert een constante verkoopgroei, gemiddeld 30% gedurende de laatste zes jaar. Cartesis' marktaandeel is dan ook, ondanks het huidige economische klimaat, gegroeid.

"Het feit dat wij aangesloten waren bij PricewaterhouseCoopers en de Sarbanes-Oxley verplichtingen die daarbij kwamen kijken maakten het voor ons moeilijk om bepaalde grote klanten te kunnen bedienen. De nieuwe investeerders bieden ons de financiële en strategische ondersteuning die we nodig hebben om onze ambities, zonder wettelijke beperkingen, te kunnen waarmaken. De afgelopen jaren hebben we een aanzienlijke groei doorgemaakt onder moeilijke marktomstandigheden en met deze nieuwe investeerders bevinden we ons in een goede uitgangspositie om marktleider te worden op het gebied van BPM," aldus Marie-Noëlle Gauthier, CEO van Cartesis.

"Cartesis is een gezond bedrijf met een bewezen business model. Nu kan Cartesis de middelen en de expertise van de groep investeerders inzetten om toonaangevende oplossingen te blijven leveren op de BPM markt en haar groei in de komende jaren nog verder te versnellen," onderstreept Gilles Rigal van Apax Partners.

(387 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis biedt CFO's een unieke business performance management oplossing, die hen in staat stelt duidelijk het verhaal achter de cijfers te vertellen. Toonaangevende multinationals over de hele wereld vertrouwen op Cartesis softwaretoepassingen om een volledig beeld van hun prestaties te verkrijgen en deze gedetailleerde informatie voor zowel interne als externe belanghebbenden beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Norwalk, CT, Parijs, Tokyo en Utrecht. Cartesis producten bieden multinationals de analytische capaciteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben om op de snelle veranderingen in hun markt in te kunnen spelen. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 en meer dan 30% van de Financial Times European 100 gebruiken Cartesis oplossingen om de best mogelijke controle over hun financiële informatie en processen te houden.