Politie Zeeland


R-1154-2004 Extra alcoholcontroles in carnavalsweekend


Politie Zeeland houdt in het carnavalsweekend van vrijdag 20 t/m dinsdag 24 februari extra alcoholcontroles op wisselende plaatsen en tijden in Zeeland.
Uit resultaten van politie Zeeland blijkt dat er in onze provincie nog steeds erg vaak wordt gereden onder invloed. Gekeken naar het aantal blaastesten dat in Zeeland wordt afgenomen, zien we dat circa één op de negentig bestuurders gedronken heeft.
Door middel van deze controle wil politie Zeeland het rijden onder invloed terugdrijven als wezenlijke bijdrage aan verkeersveiligheid. Politie Zeeland hoopt de carnavalvierders door de controles nog eens extra bewust te maken van de gevaren van alcohol in het verkeer.


Z-1155-2004 AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN BOOM


Op de Provinciale Weg in Zuiddorpe heeft woensdagavond rond 20.00 uur een 25-jarige man uit Zwolle zijn auto total loss gereden tegen een boom.
De automobilist kwam door onbekende oorzaak in de berm waarna hij tegen een boom tot stilstand kwam. Hij kwam met de schrik vrij, zijn passagiere, een 28-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats, werd met een hoofdwond voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis maar kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.


O-1156-2004 INBRAAK BEDRIJFSPAND


Tussen woensdag 17.30 uur en donderdagmorgen 07.30 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand in 's Heer Arendskerke.
Uit het pand werd gereedschap weggenomen t.w.v. een paar honderd euro. Braakschade is onbekend.


W-1157-2004 AANRIJDING


Op de kruising Langevielesingel/Oude Koudekerkseweg in Middelburg raakten donderdagmorgen rond 09.00 uur twee personenauto's licht beschadigd bij een aanrijding.
Een 25-jarige automobiliste uit Middelburg reed over de Langevielesingel en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een van rechtskomende personenauto, bestuurd door een 19-jarige plaatsgenoot. Er was alleen materiële schade.