AutoRai

19-2-2004

Lancia Musa: chique compact MPV

Tijdens de Salon van Genève lanceert Lancia een uitzonderlijk chique compacte MPV: de Musa. Feitelijk mag je de Musa tussen de onlangs gepresenteerde nieuwe generatie Ypsilon en de al even verfijnde Phedra positioneren.

De nieuwe ruimtewagen is een verrassend veelzijdig en tegelijkertijd redelijk handzaam model met de gesofistikeerde uitstraling die traditioneel bij een Lancia hoort.

De Musa is meteen als Lancia herkenbaar, dankzij de - voor de nieuwe generatie Lancias zo kenmerkende - vormgeving van grille en verlichtingsblokken. Binnen in de strak gelijnde MPV vind je een interieur dat door toepassing van zeer luxe materialen en aangepaste tinten niet alleen warmte en pure klasse uitstraalt, maar vooral ook enorm multifunctioneel is uitgevoerd.

De opstelling van de vijf stoelen is in niet minder dan 32 verschillende combinaties te variëren, inclusief een wel heel bijzondere relax stand. Binnen een lengte van vier meter biedt de Lancia Musa zodoende mogelijkheden die je eerder aan veel grotere ruimtemodellen zou toeschrijven.

Lancias compacte MPV is 170 centimeter breed en 166 centimeter hoog. Zijn zogenaamde Skydome dak, bekend van andere modellen als de Ypsilon, is voor zeventig procent in gehard veiligheidsglas uitgevoerd. De uitrusting is vanzelfsprekend geheel in overeenstemming met zijn chique uitstraling. Zo is de Musa uitgevoerd met een links en rechts gescheiden regelbare climate control en een topklasse Bose geluidsinstallatie.