Politie Drenthe

Woensdag 18-02-04

Assen 18-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Sporenonderzoek

NIEUW BUINEN - In de nacht van dinsdag op woensdag rond 4.00 uur kreeg de politie een melding van een vrachtauto die mogelijk betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. De chauffeur zou ter plekke een wiel aan het verwisselen zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd niemand aangetroffen. Vermoedelijk heeft een vrachtauto vanuit de richting Drouwenermond de verhoogde verkeersgeleider te laat opgemerkt en is hier over heen gereden. De auto is vervolgens over de vluchtheuvel gestuiterd en hierop geland, gezien de remsporen. De auto heeft hierdoor olie verloren. De brandweer van Tweede Exloërmond heeft de olie van het wegdek verwijderd.

Bromfietser gewond
MEPPEL - Dinsdagavond rond 18.00 uur raakte een bromfietser gewond bij een eenzijdig ongeval. De 16-jarige bestuurster uit Meppel reed met haar pas gekregen bromfiets op weg naar huis. In een flauwe bocht voor het station aan de Leonard Springerlaan reed zij te veel naar rechts en raakte de vangrail die de hoofdbaan van de secundaire rijbaan scheidt. Een aantal meters verder raakte zij een paal van de vangrail en kwam aan de andere zijde in de bosjes terecht. Met een open beenwond is zij naar het ziekenhuis gebracht, om direct geopereerd te worden.

Vrouw belandt met auto in sloot
BEILEN - Een 54-jarige vrouw uit Zwolle raakte dinsdagavond omstreeks 22.30 uur licht gewond bij een verkeersongeval op de A28. De bestuurster van een personenauto reed op de rechter rijstrook. Voor haar reed een auto die langzamer reed, echter zij bemerkte dit te laat. Ze wilde de auto links voorbij, maar werd op dat moment zelf ingehaald. Daarbij stuurde ze naar rechts om de voor haar rijdende auto te ontwijken en raakte de macht over het stuur kwijt. De auto belandde in een droge sloot. Nadat de brandweer het portier had verwijderd, kon het ambulancepersoneel de vrouw uit de auto halen. Zij is naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen gebracht met een gebroken sleutelbeen. De zwaar beschadigde auto is afgesleept.

Geen APK levert proces-verbaal op
MEPPEL - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een proces-verbaal uitgereikt aan een 26-jarige bestuurster uit Steenwijk aan de Heinsiusstraat. Bij controle bleek haar voertuig niet APK-gekeurd te zijn. Bovendien kon zij niet aantonen dat de auto verzekerd is. De auto is tijdelijk achter het politiebureau gestald, totdat de vrouw kan aantonen dat het voertuig verzekerd is.

Kassadief aangehouden
HOOGEVEEN - De politie heeft dinsdagavond omstreeks 18.00 uur een 15-jarige verdachte uit Zwolle aangehouden wegens diefstal van een kassa uit een SRV-wagen. Na de melding zijn agenten naar de Wilhelminastraat gegaan om één en ander uit te zoeken. Op basis van een getuigenverklaring is één verdachte aangehouden, mogelijk zijn er meerdere jongens bij betrokken. Op aanwijzing van de verdachte werd de kassa teruggevonden. De jongeman is ingesloten voor verhoor. De eigenaar van de kassa, een 62-jarige man uit Hoogeveen, heeft aangifte gedaan.

Diefstal uit bedrijf
HOOGEVEEN - In een bedrijf aan de Pascalstraat is dinsdagavond ingebroken. Uit het bedrijf zijn twee mini motoren weggenomen. Exacte gegevens van de motoren, zoals waarde, is nog niet bekend. Door de roldeur te forceren is men binnengekomen. De eigenaar doet aangifte.

ASSEN - In een groentezaak aan de Nobellaan is tussen dinsdagavond en woensdagnacht ingebroken. Uit de winkel is voor enkele honderden euros aan contant geld weggenomen. Men is binnengekomen via de voordeur. De politie onderzoekt bovengenoemde zaken.

Drie boilers gestolen
ASSEN - Uit een schuur aan de Houtlaan is ingebroken en zijn drie boilers meegenomen. De boilers zijn bestemd voor zonnecollectoren. De inbraak werd dinsdagmiddag ontdekt. Namens het bedrijf wordt aangifte gedaan.

Winkeldieven aangehouden
ASSEN - Het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Bremstraat heeft dinsdagmorgen rond 11.00 uur een verdachte staande gehouden. Hij heeft kippenvlees meegenomen zonder te betalen. Agenten hebben de man, een 49-jarige inwoner van Assen, aangehouden en meegenomen naar het bureau. De winkelwaarde bedroeg 4.35 uur. De verdachte kreeg een dagvaarding mee naar huis.
ASSEN - Een 46-jarige man uit Assen is dinsdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. De verdachte bleek een pakje shag en brie te hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Neptunuspassage. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

(Verlichtings) controle
MEPPEL - De politie heeft dinsdagavond tussen 19.30 uur en 22.00 uur een controle gehouden aan de Stationsweg. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgereikt: 4 x voor het fietsen zonder licht, 1 x voor het negeren van een verplichte rijrichting en 1 x voor de overschrijding van de maximum snelheid binnen de bebouwde kom met een personenauto.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting tot woensdagmiddag 13.00 uur. Bert Visser neemt het over tot 17.00 uur. Ramona Venema heeft vervolgens perspiket tot donderdagmorgen 8.00 uur. Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting vanaf donderdagmorgen 8.00 uur tot maandagmorgen 8.00 uur.