Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 19 februari 2004

* INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPAND
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners werd woensdagmiddag door politiepersoneel van de Districtsondersteuningsgroep van het district Zuid een inval gedaan in een overlastgevend drugspand in de Millinxstraat. In de woning werden een 24-jarige vrouw en een 37-jarige man aangehouden op grond van de Opiumwet. In de woning werden geen verdovende middelen gevonden. Kennelijk signaleerden de bewoners, die een camera bij hun voordeur hadden hangen, de politiemensen en zagen daarbij kans de drugs vermoedelijk via het toilet weg te spoelen. Wel werden enkele tientallen setjes van diefstal afkomstige dameslingerie, alsmede een zak vol met alarmlabels, en twee fietsen aangetroffen en in beslag genomen. De beide bewoners werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* VERDACHTE AUTODIEFSTAL AANGEHOUDEN
BARENDRECHT/ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagmiddag omstreeks kwart over drie op de Molenvliet een negentienjarige man uit Rotterdam aan. Politiemensen wilden de man, die in een auto reed en door zijn rijgedrag was opgevallen, controleren. De verdachte reed echter door, waarna hij zichzelf even later klemreed op het gemeentewerf. Hierop stapte de automobilist en zijn bijrijder uit de auto, waarna het tweetal de benen nam. Politiemensen zetten een achtervolging in en konden de 19-jarige Rotterdammer even later op de Molenvliet in zijn kraag vatten. Uit onderzoek bleek dat de auto een dag eerder was weggenomen uit de Van 't Hoffstraat in Barendrecht. De auto werd in beslag genomen. De autodief werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Z'n mededader is nog spoorloos. ROTTERDAM - Woensdagmiddag roken surveillerende politiemensen van het district Oost op de Buizenwerf bij een woning een penetrante henneplucht. Op grond van de Opiumwet werd in de woning, waarvan de 39-jarige huurder niet thuis was, een onderzoek ingesteld. Op de bovenverdieping werden 325 hennepplanten aangetroffen en samen met de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tevens bleek dat de voor de kwekerij benodigde stroom deels illegaal werd afgetapt, waarna personeel van Eneco de elektriciteit afsloot. Na een melding bij 'Meld Misdaad Anoniem' over een hennepkwekerij in een woning aan de Oldegaarde werd daar woensdagmiddag een onderzoek ingesteld door politiepersoneel van het district Zuid. In de woon- en slaapkamer werden in totaal 422 hennepplanten aangetroffen. De planten en de groei-apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 43-jarige bewoner, die tijdens het ontmantelen van de hennepkwekerij thuiskwam, werd proces-verbaal opgemaakt.


* VROUW BEROOFD VAN SIERADEN
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks acht uur werd in de Herman Costerstraat een 57-jarige vrouw uit Rotterdam van onder meer haar sieraden beroofd. Het slachtoffer werd plotseling door drie mannen van achteren beetgepakt en vervolgens tegen de grond gewerkt. Daarbij werden haar zakken doorzocht en werden enkele ringen van haar vingers gehaald. Met een portemonnee, waarin onder meer geld en een Rotterdampas, en de ringen namen de berovers de benen in onbekende richting.


* VIERJARIG JONGETJE ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING MET MOEDERS AUTO

BARENDRECHT - Woensdagmiddag rond half vier verloor een 34-jarige automobiliste uit Oud-Beijerland tijdens een inhaalmanoeuvre met hoge snelheid op de oostbaan van de Rijksweg A29, ter hoogte van Barendrecht, de macht over het stuur. Haar auto, waarin ook haar vierjarig zoontje, tolde vervolgens over de rijbaan en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Een beginnend brandje werd door 39-jarige automobilist uit Barendrecht geblust, terwijl twee Vlaardingers (25 en 29 jaar) de moeder en haar kind uit de auto haalden. Beide slachtoffers werden door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid vervoerd. Bij medisch onderzoek bleek het letsel van het jongetje dermate ernstig te zijn dat hij naar het Erasmus Medisch Centrum moest worden vervoerd voor een spoedoperatie.


* AANPAK BEDELOVERLAST
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield woensdagmorgen en -middags een actie tegen overlast van bedelaars. 's Morgens werden vijf bedelaars op de bon geslingerd, terwijl er van dit vijftal 's middags weer twee op bedelen werden betrapt. Beiden werden aangehouden en kregen, naast een proces-verbaal, een gebiedsontzegging uitgereikt. Tevens werden ruim dertig bekeuringen uitgeschreven voor openlijk alcoholgebruik en diverse verkeersovertredingen.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdag radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk, Statenweg, Westblaak, Blaak, Honingerdijk, Schieweg en Schiekade. Tussen zeven uur en kwart over negen 's morgens werd gecontroleerd op de Westzeedijk. Hier namen 27 van de 1360 passerende automobilisten het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur. Op de Statenweg, waar de radarwagen tussen tien uur en kwart over elf stond, hielden 25 van de 640 zich niet aan de '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 77 km/uur. Tussen tien uur en kwart over twaalf werd op de Westblaak gecontroleerd. Hier overschreden 85 van de 894 passerende weggebruikers de 50 km-limiet. Hoogste score: 82 km/uur. Op de Blaak hielden tussen half ''n en half twee 22 van de 377 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'. Tussen kwart voor vier en half zes flitste de snelheidsradar op de Honingerdijk 62 van de 1149 passerende de weggebruikers. Hoogst gemeten overtreding: 96 km/uur. Op de Schieweg en Schiekade werd tussen vier en zes uur gecontroleerd. Van de 786 gecontroleerde weggebruikers kunnen er binnenkort 62 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 80 km/uur.


* TWEE VERDACHTEN GEWELDSMISDRIJVEN VOORGELEID

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdag worden een 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 35-jarige man uit Gouda voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam. Het tweetal, dat afgelopen zondagnacht tijdens een inbraak in een slijterij aan het Slotplein werd aangehouden, wordt verdacht van zes straatroven, waarvan ''n poging, vier inbraken en twee diefstallen. De door hen gepleegde geweldsdelicten werden alle in Capelle aan den IJssel gepleegd in de periode van begin december van het vorig jaar tot aan hun aanhouding zondagnacht jl. Tegenover rechercheurs van het district Oost bekenden beiden. Het geld dat het tweetal buitmaakte ging voornamelijk op aan verdovende middelen. Samen met collega's van het Geweldsteam van het district Oost wordt het onderzoek door de recherche voortgezet.