Regionale opleidingen centra roc a12 en roc aventus kiezen priority telecom voor implementatie wide area communicatienetwerk & internet

Amsterdam, 19 februari 2004 - Priority Telecom N.V. (Euronext Amsterdam: PRIOR) maakt vandaag bekend dat de Gelderse ROC's A12 en Aventus hebben gekozen voor Priority Telecom voor de implementatie van een Wide Area Network (WAN) met een verbinding naar internet. Priority Telecom zal hiervoor een aantal op Ethernet gebaseerde dataconnecties leveren, waarmee beide onderwijsinstellingen een geavanceerd, flexibel WAN zullen creëren. Het WAN van ROC A12 krijgt locaties in Ede, Velp, Wageningen, Veenendaal, Barneveld en Arnhem, waar een vestiging van Training en Advies en het bestuurlijk aan ROC A12 verbonden Arentheem College zijn gevestigd. Het WAN van ROC Aventus verbindt de vestigingen in Apeldoorn, Zutphen en Deventer.

Priority Telecom zal de Wide Area Netwerken van ROC A12 en ROC Aventus uitbreiden en opwaarderen naar de op Gigabit Ethernet gebaseerde MetroLAN-dienst. Vanuit de hoofdlocaties van beide instellingen zullen de beide netwerken bovendien worden voorzien van een 100Mbps Corporate Internet-aansluiting. De nieuwe glasvezelnetwerken zullen de infrastructuur tussen de diverse vestigingen verder optimaliseren en door medewerkers en studenten worden gebruikt voor intranet- en internetdiensten. Met hun nieuwe netwerk maken beide ROC's hun zakelijke ambities waar om de communicatie tussen studenten en medewerkers te verbeteren en kosten te besparen.

"Priority biedt ons met MetroLAN de voordelen van een 'plug en play' Ethernetnetwerk en was bovendien de enige provider die tegen aanvaardbare kosten voor al onze vestigingen een totaaloplossing kan bieden op basis van glasvezelkabel. De Gigabit en 100Mbps MetroLAN-verbindingen maken een strategie op basis van een centraal datacentrum mogelijk, waardoor op termijn aanzienlijke besparingen op het gebied van hardware,softwarelicenties en personeelskosten te behalen zijn," aldus Rob Keemink, ICT-manager bij ROC A12.

"Een onderwijsinstelling als ROC Aventus wordt steeds meer afhankelijk van de ICT-infrastructuur voor de uitvoering van het onderwijs. We zoeken dus naar oplossingen die de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid vergroten. Zaken als disaster recovery en real-time dataduplicatie zijn daarom tegenwoordig belangrijke aandachtspunten. Voor deze toepassingen is MetroLAN een mooie oplossing," aldus Jan Bartling, ICT-manager van ROC Aventus.

Peter Veenman, CCO van Priority Telecom, stelt: "We zijn zeer verheugd over de continuering van onze commerciële relatie met ROC Aventus en ROC A12 en hun keuze voor MetroLAN. Het vertrouwen dat zowel ROC Aventus als ROC A12, de eerste klanten voor de MetroLAN-dienst in Gelderland, in ons stelt, toont de kracht van ons dienstenpakket en onderstreept onze kwaliteit als lange termijn partner voor deze klanten."

Over Priority Telecom N.V.
Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een aanbieder van telecommunicatiediensten voor de zakelijke markt die zich voornamelijk concentreert op de belangrijkste stedelijke markten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. PriorityTelecom levert high-speed internettoegang, private datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en spraakdiensten aan meer dan 7.700 zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke en nationale telecommunicatieaanbieders en maakt hierbij optimaal gebruik van haar fijnmazige stedelijke glasvezelnetwerk en haar ervaren lokale verkoopteams. Priority Telecom is genoteerd aan Euronext Amsterdam met het symbool "PRIOR". Nieuws en informatie is te vinden op www.prioritytelecom.com.

Over ROC A12
Bij ROC A12 kun je terecht voor een breed aanbod van (mbo)-opleidingen in voltijd en deeltijd. En tevens voor cursussen, (maatwerk)trainingen en opleidingen afgestemd op bedrijfsleven en (zorg)instellingen. ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met vestigingen in Ede, Arnhem, Velp, Wolfheze, Wageningen, Veenendaal, Rhenen en Barneveld. ROC A12 is ontstaan door een fusie van verschillende scholen zijnde: het Neder-Veluwe College, het Technisch College Ede, het Titus College in Velp en het College voor Educatie. Met haar decentrale vestigingen is er altijd een opleiding in de buurt. Nieuws en informatie is te vinden op www.a12.nl

Over ROC Aventus
ROC Aventus is bij de vorming van de Regionale Opleidingen Centra (ROC's) ontstaan door een fusie van verschillende scholen. ROC Aventus is een leerloopbaancentrum waar men terecht kan voor alle middelbaar beroepsonderwijsopleidingen, cursussen en educatieve opleidingen voor volwassenen en vakbedrijfsopleidingen. ROC Aventus is een Regionaal Opleidingen Centrum met een groot verspreidingsgebied met vestigingen in onder andere de steden Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Nieuws en informatie is te vinden op www.roc-aventus.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ROC A12, Rob Keemink, ICT-manager, 0318-455527, rke@roc.a12.nl

ROC Aventus, Jan Bartling, ICT-manager, 055-5053170, j.bartling@aventus.nl

Priority Telecom, Ronald Schapendonk, 020-77 82 554, rschapendonk@prioritytelecom.com