Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 08 (datum mededeling 19 februari 2004) Verleende APV vergunningen

* Commissie BSM (Bestuur, Samenleving en Middelen) samen met de vakcommissies van de gemeenten Huizen en Blaricum
* Agenda Gemeenteraad


* Op weg naar een nieuw streekplan
Ingekomen aanvraag bouwvergunning

* Everserf 18, plaatsen dakkapel achterzijde, ingekomen 16 februari 2004

Bovenstaande aanvraag kan worden ingezien bij de sector Grondgebied. Het is nog niet bekend of deze aanvraag ontvankelijk is en of deze kan worden verleend. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de aanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende vergunningen'.

Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot mevrouw Loman of de heer Schiere van de sector Grondgebied. Verleende vergunningen

* Laarderweg 114, (legaliseren) vergroten woning, verzonden 10 februari 2004

* Streefoordlaan 19 + 21, bouwen twee erkers, verzonden 16 februari 2004

Verleende sloopvergunning

* Wakkerendijk 31, slopen van drie bijgebouwen, verzonden 12 februari 2004
Verleende APV Vergunningen

* Standplaatsvergunning Torenzicht voor 2004 aan J. Luyf (verzonden 6 februari 2004)

* Aankondigingsborden t.b.v. de Van Waes Antiekbeurs 13 t/m 20 maart 2004 (verzonden 6 februari 2004)

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na verzending een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.
Voor meer informatie over APV vergunningen kunt u terecht bij mevr. I. Seure, tel. 035-5390687, sector Samenleving en Bestuur. De Welstandscommissie komt bijeen op donderdag 19 februari 2004. De agenda kunt u vanaf vrijdag 13 februari a.s. inzien bij de balie van de sector Grondgebied.
De vergadering van de gemeenteraad van Eemnes op maandag 23 februari 2004
Maandag 23 februari 2004

* Vaststellen agenda

* Locatiekeuze voorzieningen

* Milieuprogramma 2004

* Bestuursopdracht sportbeleid

* Benoeming plaatsvervangend commissielid in vacature commissie WRM
* Initiatief voorstel VVD/CDA inzake Deo et Arti
* Voorbereidingsbesluit gebied winkelcentrum Torenzicht.
* Begrotingswijzigingen

* Motie VVD inzake de clusterschool

Indien u wenst in te spreken, dient u dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de raadsgriffier. Ondermeer op onderwerpen die op de agenda staan en niet eerder in de commissievergadering zijn behandeld kan worden ingesproken.

De agenda wordt pas tijdens de vergadering definitief vastgesteld, hierin kunnen dus nog wijzigingen optreden.

De op de agenda betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in de hal van het gemeentehuis, de bibliotheek en de Hilt.

De vergadering van commissie BSM (Bestuur, Samenleving en Middelen) samen met de vakcommissies van de gemeenten Huizen en Blaricum

Woensdag 25 februari 2004
Aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis van Huizen

Agenda o.m.

* Budget gesubsidieerde arbeid

* Budget bijzondere bijstand

* Verordening toeslagen en verlagingen

* Notitie "Work first"
Op weg naar een nieuw streekplan
Het huidige streekplan loopt tot 2005. Daarom is de provincie Utrecht nu bezig met de ontwikkeling van een nieuw streekplan (2005 - 2015). Een streekplan geeft in hoofdlijnen het ruimtelijk beleid weer. Of anders gezegd: Waar wordt gebouwd? Waar verdienen natuurwaarden bescherming? Waar is recreatie mogelijk? Waar worden mogelijk wegen aangelegd? In het Streekplan worden de verschillende ruimtelijke functies afgewogen en keuzes bepaald. Ook worden bestemmings- en bouwplannen van gemeenten aan het streekplan getoetst.

Inspraak Ontwerp-streekplan en MER windenergie
Nu de inspraakperiode (20 januari t/m 16 februari 2004) is afgerond, wordt naar aanleiding van alle bedenkingen die zijn ingediend, een Nota van beantwoording opgesteld. Provinciale staten (PS) organiseren na de zomer (2004) gedachtewisselingen met degenen die bedenkingen hebben ingediend. Vaststelling van het Streekplan Utrecht 2005 - 2015 vindt eind 2004 plaats.

Gemeentelijk standpunt
De gemeente Eemnes heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om een bedenking in te dienen. In de bedenking is met name ingegaan op de inperking van de mogelijkheden van de gemeente om het eigen ruimtelijk beleid vorm te geven. Het gemeentelijk Structuurplan heeft daarbij als onderlegger gefungeerd. Ook is gereageerd op het voornemen van de provincie om windturbines langs de A1 te plaatsen. De landschappelijke waarden van de polder worden volgens de gemeente teveel aangetast door de plaatsing van turbines van 100 tot 120 meter hoog. Voor meer informatie over windenergie of over het streekplan en het bijbehorende MER kunt u kijken op www.provincie-utrecht.nl.