Miko - Kortrijk drinkt voortaan Max Havelaar
koffie van Miko-Bruynooghe
(19/02/04 12:20 CET)

Kortrijk, 19 februari 2004 - De ambtenaren van de Stad Kortrijk gaan aan de klare koffie. Het stadsbestuur heeft immers besloten om voortaan koffie te schenken van Max Havelaar geleverd door Miko-Bruynooghe. Max Havelaar is een keurmerk dat tot doel heeft de duurzame ontwikkeling van kleine boeren in ontwikkelingslanden te steunen. Het keurmerk verzekert een onafhankelijke controle van de internationale solidaire handelsvoorwaarden.

Het Max Havelaar keurmerk brengt wel met zich dat de verkoopprijs hoger is. Deze meerprijs komt echter integraal ten goede aan de boeren, die daardoor een hogere prijs voor hun koffiebonen ontvangen.

Stefaan De Clerck, burgemeester van Kortrijk over de keuze van Max Havelaar koffie: "Als stad Kortrijk zijn wij blij dat we op deze manier de koffieboeren kunnen helpen een beter bestaan op te bouwen. Ik hoop tevens dat andere steden en gemeenten, maar ook het bedrijfsleven het voorbeeld van Kortrijk zullen volgen. Zo maken we het voor de arme koffieboeren mogelijk om opnieuw te investeren in hun plantages, waardoor de kwaliteit van de koffie op niveau wordt gehouden, of zelfs verbetert. Dat is de beste garantie voor hen op een goede toekomst".

De koffie zal worden geleverd door Bruynooghe dat sinds 1999 deel uitmaakt van Miko Coffee Service, dochterbedrijf van de aan Euronext genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist. De Miko-groep werd in 2003 verkozen tot Onderneming van het Jaar. Miko Coffee Service is vooral actief in de zogenaamde out-of-home markt, ofwel het koffieverbruik buiten de huiselijke omgeving. Deze out-of-home markt bestaat uit het bedrijfsleven, de overheden, instellingen en de horeca.

Bron : Miko