Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 februari 2004


Wilp - man rijdt van dijk


Een 29-jarige Apeldoorner is gisterenavond omstreeks 21.20 uur met zijn auto van de Wilpsedijk afgereden en op zijn kop in het weiland terecht gekomen. De bestuurder die gelukkig ongedeerd bleef meende iets op de weg te zien waarvoor hij wilde uitwijken. Hij kwam met z'n wielen in de berm terecht en bij de manoeuvre om weer op de weg te komen ging het mis en was er geen houden meer aan. De auto raakte dusdanig beschadigd dat het kentekenbewijs door de politie tijdelijk is ingenomen.


Zutphen - inbraak in woning


Bij een woning aan de Savornin Lohmanstraat is gisterenavond ingebroken. Na het forceren van een raam is de woning doorzocht en gingen de inbrekers er met onder meer sieraden en een computer vandoor.


Gorssel - woninginbraak


Gisteren ontdekten bewoners dat er was ingebroken in hun woning. Men had een raam geforceerd en men mist onder meer een computer.


Twello - bedrijfsinbraak


Gisterenavond is ingebroken bij een bedrijf aan de Engelenburgstraat. De inbrekers hebben op grove wijze een deur geforceerd en uit het pand een kluis met onbekende inhoud ontvreemd. Ook in het pand werden de nodige vernielingen aangericht.


Zutphen - brand in trappenhuis


Vanmorgen vroeg rond 06.10 uur heeft een brandje gewoed in een trappenhuis aan de Haydnstraat. Er bleek een stapel kranten in brand te hebben gestaan en een buurtbewoner had het vuur reeds met een emmer water geblust.


Brummen - alcoholcontrole


Agenten hebben gisterenavond gedurende enkele uren aan de Arnhemseweg een alcoholcontrole gehouden. Van de 80 gecontroleerde bestuurders bleek niemand te veel te hebben gedronken. Wel gaven sommige bestuurders toch iets te hebben gedronken en de politie adviseert natuurlijk om altijd te BOBben !


Lochem - Snelheidscontroles


Woensdagmorgen werd gecontroleerd op de Ampsenseweg. Van de 319 gecontroleerde voertuigen reden 9 bestuurders te harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u.
Woensdagmorgen werd eveneens gecontroleerd op de Barchemseweg. Hier reden 28 van de 634 gecontroleerde voertuigen te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --