B EN W BERICHTEN 2003 - 6 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERINGEN VAN 13 EN 17 FEBRUARI

Algemene Zaken

(17-02) Het College heeft op donderdag 11 maart de Burgerzaal beschikbaar gesteld voor het symposium 'Deltanet, naar een samenhangend wegennetwerk in de Randstad'. Het symposium wordt georganiseerd door de G4 (Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam) Verkeer en Vervoer. Wethouder Kunstzaken en Vervoer zal tijdens het symposium als gastheer optreden.

(17-02) Het College is akkoord met de reis van wethouder Economische Infrastructuur, Veiligheid en Volksgezondheid, de heer drs. M.W. van Sluis RA, naar Hamburg op 19 april. In het kader van het RPPC-programma treedt de wethouder op als delegatieleider bij de redersdag in deze stad. Doel van het bezoek is de versteviging van de relatie van Rotterdam met de in Hamburg gevestigde reders.

(17-02) Het College is akkoord gegaan om de nieuwjaarsreceptie 2005 te houden op de eerste werkdag van het nieuwe jaar, maandag 3 januari 2005 van 17.00 - 19.00 uur in de Burgerzaal, en voor het Corps Consulair van 16.15 - 17.00 uur.

(17-02) Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het tegenbezoek van de burgemeester aan Rostock op 27 en 28 februari op uitnodiging van zijn collega Pöker. Het bezoek staat in het teken van de versteviging van de relatie van Rotterdam met de Baltische havens, in het bijzonder het containervervoer Rotterdam-Duisburg-Rostock.

(17-02) Burgemeester en wethouders zijn akkoord gegaan om de Burgerzaal op 8 en 9 maart beschikbaar te stellen voor de regionale zitting van de Stichting Model European Parliament. Circa 100 jonge mensen, afkomstig van 9 middelbare scholen uit de regio, gaan zich buigen over actuele vraagstukken van het Europese Parlement.

(17-02) Het gemeentebestuur is akkoord gegaan dat de burgemeester optreedt als delegatieleider en gastheer bij de promotiereis naar de Midlands op 16 en 17 maart a.s. Het bezoek staat in het teken van de versteviging van de relatie van Rotterdam en de Midlands, in het bijzonder het shortsea vervoer. Ook zal de burgemeester een bezoek brengen aan zijn collega van Hull.

Beleid

(13-02) Het College is op 1 en 2 maart 2004 gastheer van de vergadering (in het cultureel en congrescentrum Arminius) van het International Steering Committee van het Metropolis Project. Maandag 1 maart vindt een (besloten) expertmeeting plaats met als onderwerp het actieprogramma 'Rotterdam zet door, op weg naar een stad in balans'.

(17-02) B en W hebben theater Lantaren/Venster een eenmalige subsidie van E 50.000,- verleend voor het produceren van twee voorstellingen in 2004 onder de artistieke leiding van Dave Schwab. Het Rijk heeft hiervoor eveneens E 50.000,- beschikbaar gesteld onder de voorwaarde dat Rotterdam hetzelfde bedrag zou bijdragen.

(17-02) Het College stelt een subsidie van E 2000,- beschikbaar aan de Stichting 'Bij Gebrek' voor twee uitvoeringen van de Nederlandstalige opera Godseigen2ling. De première is op 25 februari 2004 in de Paradijskerk in Rotterdam.

(17-02) Het College heeft besloten om rechtsvordering in te stellen om de kosten van bijstand van 18.180 euro te verhalen.

(17-2) Het College heeft besloten om geld beschikbaar te stellen voor uitbreiding aan de Praktijkschool Rotterdam Noord, de basisschool De Hoeksteen en Nieuw-Zuid (voortgezet onderwijs). Er waren al bouwvoorbereidingskredieten verstrekt. De gemeenteraad heeft in zulke gevallen de bevoegdheid om bouwmiddelen toe te kennen gedelegeerd aan het College. In totaal gaat het om ruim 1,4 miljoen euro, te betalen uit al gereserveerde middelen van de meerjarenraming 2003-2006.

(17-02) Het College heeft het 'Uitvoeringsprogramma Souterrain van de woningmarkt' vastgesteld. Dit uitvoeringsprogramma is onderdeel van het actieprogramma 'Rotterdam zet door' en bevat maatregelen om de situatie aan de onderkant van de woningmarkt aan te pakken. Het gaat om een samenhangende en integrale aanpak, die zowel preventief als repressief van aard is. Dat betekent dat mistanden voorkomen én bestreden worden. Met het 'Souterrain van de woningmarkt' worden onzelfstandige wooneenheden bedoeld (bijvoorbeeld logementen) met een (relatief) lage huur, die veelal voor tijdelijke huisvesting worden gebruikt. Vanwege het vaak illegale karakter van deze 'woningen', vormen ze een probleem voor zowel de bewoners (veiligheid, gezondheid, uitbuiting) als de omgeving.

(17-02) Het College heeft besloten af te zien van de ontwikkeling van een Rotterdams beleidskader Groepsrisico en in plaats daarvan aan te sluiten bij de CHAMP-benadering van de provincie Zuid-Holland. De noodzaak voor een Rotterdams beleidskader Groepsrisico bestaat niet langer, nu het transport van gevaarlijke stoffen per rail en over de weg sterk is afgenomen. Door deze afname is ook het aantal ruimtelijke ontwikkelingen sterk gedaald waarbij de oriënterende waarde voor het groepsrisico wordt overschreden. De CHAMP-benadering maakt het mogelijk een goede afweging te maken tussen het maatschappelijk belang van een ruimtelijke ontwikkeling en het verhoogde groepsrisico.

(17-02) Het College heeft de "wijziging grondbeleid 2de tranche" ongewijzigd vastgesteld. Het gaat om die wijziging van het grondbeleid, waarbij voorgesteld wordt om voor die vastgoedfuncties waarvoor dit in een eerder stadium nog niet bepaald was, ook erfpacht om te zetten in eigendom, dan wel in eeuwigdurende erfpacht.

(17-02) Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met de uitgifte in erfpacht "om niet" aan de Stichting Lichtopstand Hoek van Holland, van een perceel grond ter grootte van ca. 26 m2 ter plaatse van de Koningin Emmaboulevard in Hoek van Holland, ten behoeve van de plaatsing van een vuurtoren.

(17-02) Het College is akkoord gegaan dat de Dienst Burgerzaken per 13 april a.s. een aantal frontofficetaken van de Immigratie- en Naturalisatiedienst gaat uitvoeren. Het gaat hierbij om taken rond de intake van een aanvraag van een verblijfsvergunning voor reguliere vreemdelingen en de uitreiking van verblijfsdocumenten. Er komt uitbreiding van de benodigde formatie van de dienst Burgerzaken en er wordt geïnvesteerd in de aanpassing en uitbreiding van het klantbegeleidingssysteem.

Middelen en Control

(17-2) Het College heeft besloten een medewerker van de Roteb met onmiddellijke ingang oneervol te ontslaan in verband met een veroordeling voor het plegen van een ernstig misdrijf.

(17-2) Het College heeft besloten een medewerker van de Roteb met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen wegens ernstig plichtsverzuim.

(17-02) Het College heeft besloten een medewerkster van de dienst SoZaWe ontslag te verlenen wegens ongeschiktheid voor haar functie en verstoorde arbeidsverhoudingen.

(17-02) Het college van burgemeester en wethouders heeft met onmiddellijke ingang disciplinair ontslag verleend zonder toevoeging van het woord eervol aan een medewerker van de dienst Stadstoezicht.

(17-02) Het college van burgemeester en wethouders heeft met onmiddellijke ingang disciplinair ontslag verleend aan een medewerker van de dienst Gemeentebelastingen Rotterdam.

(17-02) Het college van burgemeester en wethouders heeft met onmiddellijke ingang disciplinair ontslag verleend zonder toevoeging van het predikaat eervol aan een medewerker van de dienst Sport en Recreatie.


---- --