Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


19 februari 2004


Groenlo - Reeks auto inbraken


In de nacht van dinsdag op woensdag werd in zeker zeven auto's ingebroken. Dit gebeurde in de volgende straten: Bosman (2x), Koorman, De Snieder (2x), Den Emau en parkeerhaven Bulten. Van de auto's werd het slot geforceerd. Meegenomen werden onder andere auto radio cd-spelers en cd's.


Ulft - Snelheidscontroles


Woensdagmorgen werd gecontroleerd op de Berghseweg ter hoogte van de kruising Maasstraat / Biezenakker in verband met overstekende schoolfietsers. Van de 500 gecontroleerde voertuigen reden 24 bestuurders harden dan de max. toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u. Een bromfietser reed 71 km/u.
Woensdagmorgen werd eveneens gecontroleerd op de Ettenseweg. Hier geld een max. snelheid van 50 km/u. 25 van de 270 gecontroleerde bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid was 75 km/u.


Doetinchem - Inbraak


In een pand aan de Bitzetlaan werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Men kon vermoedelijk binnen komen doordat een raam niet geheel afgesloten was. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag.


Etten - Snelheidscontrole


Er werd woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Zeddamseweg. Er werden 175 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 7 bestuurders harder dan de max. toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km.u.


Silvolde - Ongeval


Bij een aanrijding woensdag om 16.00 uur op de Oude Dinxperloseweg raakte een 51 jarige automobilist uit Ulft gewond. Een 33 jarige automobilist uit Gendringen verleende geen voorrang aan de 51 jarige. Deze kwam hierdoor met zijn auto in het weiland terecht en moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. De Ulftenaar is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Inbraak in loods


In een loods van een bedrijf aan de Havenstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Er werd een deur geforceerd om in het pand te komen. Weggenomen werden onder andere meerdere DVD spelers, stofzuigers, stoomreinigers en radio's. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --