NIERSTICHTING NEDERLAND

Nierpatiëntjes op uitnodiging van Nigel de Jong naar Ajax

Bussum, 19 februari 2004 - Twintig jonge nierpatiënten zijn zondag te gast in de AmsterdamArena tijdens de wedstrijd Ajax - FC Twente. De nierpatiëntjes zijn uitgenodigd door Ajacied Nigel de Jong met steun van zijn sponsor adidas. Sinds september 2003 is Nigel ambassadeur van de Nierstichting. De moeder van Nigel is nierpatiënt, daarom is hij goed bekend met het werk van de Nierstichting. 'Ik weet wat de ingrijpende gevolgen van een nierziekte zijn en sta vierkant achter het werk van de Nierstichting.'

Het bezoek aan de AmsterdamArena is een belangrijk onderdeel van een speciale sportieve dag voor deze twintig nierpatiëntjes. Zij zijn onder behandeling bij het AMC waar ze drie keer per week naartoe moeten voor een nierdialyse. Deze bloedzuiverende behandeling is voor hen van levensbelang.

Nigel de Jong wil de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen met een echte VIP-behandeling. Per speciale bus gaan de patiëntjes mét hun broertjes, zusjes, ouders en een aantal verpleegkundigen en artsen van het AMC naar de Arena. De gehele Ajax-selectie zal waarschijnlijk ieder kind persoonlijk een bos bloemen overhandigen.

Nigel de Jong wil van deze sportieve dag een jaarlijks terugkerend evenement maken. Hij wordt daarbij gesteund door zijn sponsor adidas. Hij wil hiermee niet alleen jonge nierpatiëntjes een onvergetelijke dag bezorgen, maar ook aandacht vragen voor de problemen waarmee nierpatiënten - jong en oud - te maken hebben.

Noot voor de redactie,