Gemeente Amersfoort

Comité Bam -Amersfoort vraagt Amersfoorters om steun

datum: 19 februari 2004

Het comité Bam-Amersfoort zamelt geld in voor de wederopbouw van Bam, de Iraanse stad die in december 2003 voor een groot deel is vernietigd door een aardbeving.
In de aankomende weken zal het comité haar inzamelingsacties intensiveren. Met het geld wil men een bijdrage leveren aan een collectieve voorziening in Bam, zoals een school of ziekenhuis.

Nieuwkomers aan de slag
Comité Bam-Amersfoort is opgericht met hulp van de Iraanse brugfunctionaris van het project 'Nieuwkomers aan de slag'. Dit project van de gemeente Amersfoort is er op gericht om vluchtelingen uit o.a. Iran te activeren of aan werk te helpen. Via het netwerk van 'Nieuwkomers aan de slag' was het mogelijk om in korte tijd een groep Iraniërs te organiseren die zich actief inzetten voor de wederopbouw van Bam. In Amersfoort wonen ca. 600 Iraniërs.

Feestelijke bijeenkomst
Op woensdag 3 maart zal, in aanwezigheid van de burgemeester, het comité tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendmaken hoeveel geld er in Amersfoort bijeen is gebracht. Later in het jaar zal het comité bovendien berichten over wat er met het geld is opgebouwd. Het comité Bam-Amersfoort is gelieerd aan het landelijke comité Bam. Meer informatie over dit comité is te vinden op www.comitebam.nl

Organisaties of burgers die de wederopbouw van Bam willen ondersteunen kunnen geld storten op: rekeningnummer 45.57.94.405 t.n.v. Comité Bam, te Delft
o.v.v. "Bam-Amersfoort"