Lijst Pim Fortuyn


PERSBERICHT

Den Haag, 18 februari 2004

Zalm komt LPF-eis afkeuring EU-jaarverslag tegemoet

Minister Zalm overweegt het kabinet voor te stellen om het EU-jaarverslag over 2002 namens Nederland af te keuren.

De Lijst Pim Fortuyn is blij met deze toezegging. Het is de LPF een doorn in het oog dat voor de negende keer op rij het jaarverslag van de Europese Unie over 2002 door de Algemene Rekenkamer is afgekeurd. In het EU-trendrapport 2004 concludeert de Rekenkamer dat beheer, toezicht en controle van EU-gelden nog steeds tekortschieten.

Jarenlang heeft het Nederlandse kabinet het prima gevonden dat de EU bij voortduring laks omsprong met het Nederlandse belastinggeld, maar voor de Lijst Pim Fortuyn is de maat meer dan vol.

Het LPF-kamerlid Van As heeft minister Zalm vanmiddag tijdens een algemeen overleg over het EU-jaarverslag 2002 dan ook zeer dringend verzocht dit af te keuren.

De minister heeft toegezegd dit in de ministerraad aan de orde te stellen. Daarnaast heeft de LPF het CDA en de PvdA opgeroepen hun pro Europa-houding nu eens te laten varen en een meer kritische grondhouding jegens de EU aan te nemen.

VOORGAAND BERICHT TERZAKE:

PERSBERICHT

Den Haag, 18 februari 2004

LPF eist afkeuring EU-jaarverslag door Zalm

Voor de negende keer op rij is het jaarverslag van de Europese Unie over 2002 door de Algemene Rekenkamer afgekeurd. In het EU-trendrapport 2004 concludeert de Rekenkamer dat beheer, toezicht en controle van EU-gelden nog steeds tekortschieten.

De Nederlandse regering vindt het kennelijk al jaren prima dat de EU bij voortduring laks omspringt met Nederlandse belastingcenten, maar voor de Lijst Pim Fortuyn is de maat meer dan vol.

De Lijst Pim Fortuyn zal minister Zalm vanmiddag tijdens een algemeen overleg dan ook verzoeken het jaarverslag af te keuren.