Ingezonden persbericht


Persbericht

transtec BladeRack Pro gebaseerd op Intel(TM) Xeon(TM) Processor

Modulaire hardware, flexibiliteit en lagere TCO

Tuebingen/Nijmegen/Brussel, 19 februari 2004 - transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderne-ming, heeft de BladeRack Pro geïntroduceerd, een complete op-lossing gebaseerd op een Intel(TM) Xeon(TM) MP Processor en Intel Server Compute Blades. BladeRack Pro gebaseerd op Intel Server Compute Blade SBX44 is specifiek ontworpen voor dataintensieve applicaties die schaalbare performance en flexibiliteit vereisen.

De BladeRack Pro heeft een chassis dat plaats biedt aan 14 dual Intel(TM) Xeon(TM) processors of aan maximaal 7 blades gebaseerd op Quad Intel(TM) Xeon(TM) Processors. Zo is redundantie op bijna alle niveaus mogelijk (power supply, ventilatoren, beheermodules en ethernet/fiber channel switches) zodat aan de beschikbaarheids- en connectiviteitseisen voldaan kan worden.

De BladeRack Pro integreert geavanceerde beheermogelijkheden, waaronder automatische instelling, veilig beheer, geïntegreerde KVM (keyboard, video, muis) en een uniforme interface naar het beheer van het chassis, de processor blades en de netwerk swit-ches. Deze tools zorgen ervoor dat de huidige datacenters minder complex worden, waardoor de productiviteit hoger en de total-cost-of-ownership lager wordt.

Een geïntegreerd tool vereenvoudigt en automatiseert de inge-bruikname. Met behulp van deze software kunnen beheerders tientallen server blades in een of meerdere chassis instellen in bij-na even veel tijd als nodig is voor de handmatige instelling van een enkele blade.

Roman Klamke, Vice President Product Marketing transtec AG: "De hedendaagse blade servers zijn 'cutting-edge' modulaire hardware. De beheer- en virtualisatietools die zijn opgenomen in BladeRack Pro bieden de flexibiliteit en beheerefficiency die onze klanten nodig hebben om hun organisatie competitief te houden, nu en in de toekomst, zelfs met krappere budgetten".

"transtec biedt klanten innovatieve, kwalitatief sterke allround op-lossingen. Zo laat de bladeserver-oplossing gebaseerd op de Intel Xeon MP processor transtec's streven zien om ervoor te zorgen dat de klant een krachtig totaalpakket krijgt waarin high-end hard-ware, professionele software en goede service zijn gecombineerd", stelt Phil Brace, Director Marketing for Intel Enteprise Platforms and Services Group.

Over ttec Computers
ttec Computers B.V./BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland en er zijn vestigingen in zes andere Europese landen. Alle producten kunnen via het internet geconfigu-reerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 230 medewerkers werk-zaam.