Politie Zaanstreek-waterland


13:14 18-FEB-04
LOC: PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT

Man beroofd van mobiele telefoon

Een 23-jarige Purmerender werd beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij was juist uit de bus gestapt en liep te telefoneren. Plotseling werd zijn telefoon uit zijn hand gegrist door een man, die hem van achteren was benaderd. De man holde daarna hard weg in de richting van het Leeghwaterpark. De dader had een negroïde uiterlijk, was ongeveer 19 jaar en tussen de 1.75 m en 1.80 m lang. Hij had een slank postuur en zijn zwarte haar was in dreadlocks gevlochten. Hij droeg een zwarte baseballpet, een witte jas met een zwarte baan aan de zijkant en donkerblauwe Nike sportschoenen. Aan één van zijn handen had hij een opvallend aantal gouden ringen. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Purmer via 0900-8844


19:40 18-FEB-04
LOC: PURMEREND, A7

Vrouw gewond na aanrijding met vangrail

Een 78-jarige automobiliste uit Amsterdam werd met een pijn in de borststreek naar het Zaans Medisch Centrum overgebracht na een aanrijding met een vangrail. De Amsterdamse kwam uit de richting van Hoorn en reed, vermoedelijk na een black-out, tegen de vangrail in de middenberm. Daarna ging haar voertuig weer naar rechts en kwam uiteindelijk tegen de rechtervangrail tot stilstand. Er raakten geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. De auto van de vrouw werd zwaar beschadigd.


20:54 18-FEB-04
LOC: KROMMENIE, PROV WEG ZAANDAM - CASTRICUM

Bromfietsers zwaar gewond na verkeersgevaarlijk gedrag

Een 18-jarige bromfietser uit Wormerveer en een 16 -jarige Krommenieër op een bromscooter werden naar respectievelijk het VU en het OLVG ziekenhuis in Amsterdam gebracht nadat zij frontaal op elkaar waren gereden. De Wormerveerder heeft vermoedelijk een schedelbasisfractuur en de Krommenieër nog onbekend beenletsel.
Getuigen zagen, dat het slachtoffer uit Krommenie met zijn bromscooter niet op het voor hem verplichte (brom)fietspad reed maar op de Provincialeweg, komende uit de richting Wormerveer. Bij de kruising met het Vlietsend sorteerde hij naar links en reed door het voor linksafslaand verkeer bestemde rode verkeerslicht heen. Daarna sloeg hij linksaf naar de spoorwegovergang. Hij werd daarbij bijna aangereden door een auto, die uit de richting van Uitgeest kwam. Gekomen bij het bromfietspad ging hij weer naar rechts om in de richting van Uitgeest te gaan rijden. Op dat moment naderde op het bromfietspad de Wormerveerder, komende van de richting van Uitgeest. Doordat de Krommenieër op dat moment net het bromfietspad opdraaide kwamen beide bromfietsers frontaal met elkaar in botsing. De Wormerveerder werd daarbij compleet gelanceerd en kwam, onderweg zijn helm verliezend, ongeveer 25 m verderop op het wegdek terecht. Zijn bromfiets schoof ongeveer tien meter over het fietspad. Volgens getuigen zou deze jongen met hoge snelheid hebben gereden. Beide zwaar beschadigde bromfietsen zijn voor een technisch onderzoek naar het politiebureau overgebracht.


02:57 19-FEB-04
LOC: ZAANDIJK, PAUKENHOF

Fietsendief betrapt

Een 22-jarige man uit Koog aan de Zaan werd door de politie aangehouden, omdat hij een gestolen fiets in de kofferbak van zijn auto had liggen. Surveillerende agenten zagen de man rijden en controleerden hem. Zij zagen in de kofferbak een damesfiets van het merk Pointer liggen, welke nog was afgesloten. Aanvankelijk verklaarde de verdachte dat dit zijn fiets was en dat hij het sleuteltje was verloren, doch na wat doorvragen bekende hij de fiets bij het Paukenhof te hebben gestolen. Hij werd aangehouden en ingesloten. In de auto van de verdachte werden later nog een houten wapenstok, een metalen honkbalknuppel een breekijzer aangetroffen. Deze goederen werden in beslaggenomen.
De eigenaresse van de fiets heeft zich nog niet gemeld.


08:29 19-FEB-04
LOC: KROMMENIE. MILITAIREWEG

Automobilisten botsen frontaal

Twee automobilisten uit Krommenie van 47 en 57 jaar botsten frontaal op elkaar, vermoedelijk omdat de 57-jarige door de zeer laag staande zon werd verblind. Beide bestuurders werden naar ziekenhuis De Heel gebracht met respectievelijk nekklachten en een pijnlijke rechterhand. Het 57-jarige slachtoffer haalde een fietser in en week daarvoor naar links uit. Vermoedelijk door de laag staande zon, zag hij daarbij het hem tegemoet rijdende voertuig over het hoofd. Het andere slachtoffer kon de aanrijding niet meer voorkomen, waarna beiden voertuigen frontaal tegen elkaar reden. De schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.


08:30 19-FEB-04
LOC: NOORDBEEMSTER, NOORDDIJK

Actievoerders belemmeren bomenkap

Door een tractor tussen de bomenrij te plaatsen probeerden een aantal buurtbewoners de kap van 360 populieren te verhinderen. De politie werd verzocht te bemiddelen. Er liep nog een civiele procedure, waarvan de uitslag mogelijk gunstig zou kunnen zijn voor de actievoerders. Omdat de uitspraak vandaag zou zijn werd overeengekomen te wachten met de kap. In de loop van de ochtend bleek de rechter de actievoerders echter niet ontvankelijk te hebben verklaard, waardoor de kap gewoon kon doorgaan. De actievoerders hebben zich daarop teruggetrokken, waarna de aannemer met kappen kon beginnen.


08:33 19-FEB-04
LOC: ASSENDELFT, ZAANDAMMERWEG

Hersenschudding door gladheid

Een 20-jarige fietsster uit Assendelft werd met vermoedelijk een hersenschudding naar ziekenhuis De Heel gebracht, nadat zij door een auto was aangereden. De 38-jarige bestuurster van de auto uit Assendelft sloeg vanaf de Dorpsstraat linksaf de Zaandammerweg op. Vermoedelijk nam zij daarbij de bocht wat te krap. Bovendien was het wegdek glad door opvriezing. Daardoor gleed zij verder naar de voor haar linkerzijde van de Zaandammerweg, waar op dat moment het slachtoffer voor de kruising stond te wachten. Daarop volgde de aanrijding.

EINDE


---- --