Ingezonden persbericht


Persbericht Koninklijk Horeca Nederland

IJsprijzen uitgereikt op ijsvak 2004

VIANEN/ WOERDEN, 19 februari 2004 - Tijdens IJsvak 2004 is de Gouden IJsspatel gewonnen door Robin Alting van De IJssalon (Rotterdam). Tom Vaessen van IJssalon Clevers (Arcen) won de Gouden IJscoupe. Van der Poel IJs B.V. (Hengelo) mag zich een heel jaar lang IJssalon van het Jaar noemen. De ijswedstrijden werden op 17 en 18 februari door de stichting Activiteiten Fastfood & IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland georganiseerd als onderdeel de vakbeurs voor ambachtelijke ijsbereiders en ijsverkopers IJsvak 2004.

Opdracht van de wedstrijd om de Gouden Spatel was het bereiden van frambozen sorbetijs van een eigen, vooraf bereide compositie. Het ijs werd door een vakbekwame proefjury, beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur.

Uitslag de Gouden Spatel:

1. Robin Alting van De IJssalon (Rotterdam)

2. Anna Firman van Het Roombolleke (Meeuwen, België)
3. Marianne den Engelsman van IJssalon Torino (Woerden)

De opdracht van de wedstrijd om De Gouden IJscoupe was om in zes minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval frambozen sorbetijs te zijn.

Uitslag de Gouden IJscoupe:

1. Tom Vaessen van IJssalon Clevers (Arcen) met IJscoupe Campania
2. Brigitte den Ouden van IJssalon Vivaldi (Hoorn) met de coupe Holland Experience
3. Meike van der Poel, Van der Poel Enschede B.V. (Enschede) met IJscoupe Zen

De ijssalon die aan beide wedstrijden meedoet en de meeste punten scoort, wint uiteindelijk de eretitel IJssalon van het Jaar.

Uitslag IJssalon van het Jaar:

1. Van der Poel IJs B.V. (Hengelo)

De wedstrijden staan open voor iedereen die beroepshalve consumptie-ijs bereidt. Landelijk of internationaal opererende ijsfabrikanten en hun werknemers zijn van deelname uitgesloten.


---

Noot voor de redactie -