1e persbericht van donderdag 19 februari 2004

Eindhoven 19-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met gestolen fiets aangehouden

Op de Kerkstraat is woensdag om 21.20 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had een gestolen fiets bij zich. Volgens hem had hij de fiets die dag gekocht voor 10,=. De waarde van de fiets lag rond de 500,=. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vijf mannen na vechtpartij aangehouden

Op de Woenselse Markt zijn donderdag om 2.50 uur bij een vechtpartij vijf mannen aangehouden. De politie kreeg een melding dat in een café aan de Woenselse Markt gevochten werd en dat er met een vuurwapen geschoten zou zijn. Toen de politie ter plaatse kwam was een aantal mannen buiten het café aan het vechten. De vijf verdachten, twee Eindhovenaren van 27 en 30 jaar oud, een Veldhovenaar van 24 jaar oud, een 23-jarige man uit Best en een 23-jarige Pool, zijn voor onderzoek ingesloten. In de buurt werd op de grond een vuurwapen gevonden. Dat is in beslaggenomen.

Helmond: Aanrijding onder invloed

Een 22-jarige automobilist uit Maastricht is donderdagmorgen om 2.01 uur op de Steenovenweg aangehouden. De man had kort ervoor op de Hortsedijk een eenzijdig ongeval veroorzaakt waarbij hij met zijn auto tegen een boom was gereden. Hij was zonder zijn identiteit bekend te maken vertrokken van de plaats van het ongeval en werd door de politie teruggevonden achter enkel struiken aan de Steenovenweg. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,5 aan. Na onderzoek in het ziekenhuis is de bestuurder voorzien van een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Inbraak

Woensdag tussen 8.30 en 19.30 uur is ingebroken in een woning aan de Dijksestraat. Men is via de achterdeur binnengekomen. De bewoner mist een fotocamera, een webcamera en een zaklantaarn.

Deurne: Inbraak in een woning

Woensdag tussen 10.15 uur en 17.00 uur is ingebroken in een woning aan de Molenstraat. Men kwam binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een fototoestel, videocamera en enkele sieraden weggenomen. Uit de garage is een damesfiets met fietstassen weggenomen.

Geldrop: Aanrijding met ernstig gewonde

Op de A67 is woensdagavond een 25-jarige automobilist uit Nederweert ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. In verband met werkzaamheden was de fly-over van de A67 afgesloten. Het verkeer werd via het verkeersplein omgeleid waardoor ter plaatse een file ontstond. Een 25-jarige automobiliste uit Tilburg zag te laat dat er een vrachtauto voor haar, op de rechterrijstrook, stilstond. Hierop stuurde de vrouw naar links en kwam nog in aanraking met de achterzijde van de vrachtauto. Op de linkerrijstrook botste zij tegen de personenauto van het slachtoffer die vervolgens in een slip raakte en tegen een andere stilstaande vrachtauto tot stilstand kwam. Het slachtoffer is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittende van de andere auto raakte lichtgewond.

Valkenswaard: Dure horloge gestolen

Vanuit een woning aan de Florijnhof is waarschijnlijk woensdag een gouden Rolex horloge met een waarde van ruim 18.000,= gestolen. De eigenaar had via internet een schilderij te koop aangeboden. Woensdagavond kwamen twee mannen en een vrouw kijken. Na enige tijd beslisten ze het schilderij te kopen maar ze moesten nog even pinnen. Ze kwamen niet meer terug. Even later ontdekte de bewoner dat zijn dure Rolex uit een kastje was gestolen.