Politie Friesland

Politieberichten van 19/2 (07.00 tot 13.00 uur)

Fryslân 19-02-2004 - Voor informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicate: 0900-9944

Leeuwarden: aanhoudingen
Vijf mannen met de Oezbeekse nationaliteit zijn woensdag omstreeks 20.00 uur op de Mr. P.J. Troelstraweg aangehouden. De aanhouding vond plaats na een melding van het AZC dat zich daar vijf personen op verdachte wijze bij een auto ophielden. Toen de politie ter plaatse post vatte, kon men de auto met vijf inzittenden staande houden. In de auto werd een aantal goederen aangetroffen, waarvan vermoed wordt dat ze van diefstal afkomstig zijn. De vijf verdachten, (leeftijd 30, 19, 20, 22 en 29 jaar) zijn op het politiebureau verhoord en daarna weer op vrije voeten gesteld. In hun bezit werd onder meer een digitale camera aangetroffen, die afkomstig bleek van diefstal uit een winkel aan de Bilgaardpassage. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Leeuwarden: woninginbraak
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Schalk Burgstraat. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren, waarna onder meer waardepapieren en een mobiele telefoon werden weggenomen. De 39-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: verdachte in zaak lijkvinding Dokkumer Ee vrijgelaten De 44-jarige vrouw, die maandag werd aangehouden in het kader van het onderzoek naar de dood van een 53-jarige inwoner van Assen, wordt vandaag op vrije voeten gesteld. Na een uitgebreid buurtonderzoek, het horen van diverse getuigen, een sporenonderzoek en sectie op het lichaam van de overledene, is uit niets gebleken dat de man door geweld om het leven is gekomen.