Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 februari 2004


Epe - aanrijding met scooter


Op 18 februari omstreeks 14.40 uur reed een 16 jarige jongen uit Heerde met zijn scooter over de Haverkampsweg komende uit de richting van de Hoofdstraat.Hij verleende geen voorrang aan een 42 jarige automobilist uit Epe die van rechts vanuit de Patrijsweg kwam.
Een aanrijding was dan ook het gevolg.De jongen op de scooter had alleen wat schaafwonden.


Emst - aanrijding met gewonden


Op de kruising Oranjeweg,Veldweg en de Woesterweg heeft 18 februari omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats gevonden tussen 2 personenauto's.
Een 22 jarige inwoner uit Heerde reed met zijn auto op de Veldweg de kruising van de Oranjeweg op (dit betreft een voorrangkruising) terwijl uit de richting van Emst een 23 jarige vrouw uit Elspeet kwam die na een uitwijkpoging de auto vol in de flank raakte.
De 22 jarige bestuurder uit Heerde en een 22 jarige inzittende zijn met onbekend letsel naar het Sophia ziekenhuis gebracht. Twee andere inzittende van deze auto kwamen evenals de bestuurster uit Elspeet, met de schrik vrij.


Vaassen - serie auto inbraken


In de nacht van 17 op 18 februari zijn in diverse straten in Vaassen auto's open gebroken.
Onder andere in de Berkenoord,Krugerstraat, Iepenhof en de Cederhof heeft het inbrekersgilde hun slag geslagen.Zeker tien eigenaren hebben hiervan aangifte gedaan.


Putten - rijden onder invloed


In de nacht van 18 op 19 februari heeft de politie bij een rijdende controle een 23 jarige inwoner uit Ermelo laten blazen voor alcoholcontrole.
De man blies 0,9 promillage en krijgt een proces-verbaal


Heerde - 2 gewonden door op hol geslagen paard en wagen


Op 18 februari omstreeks 15.00 uur reden een 73 jarige man uit Epe en een 53 jarige man uit Emst met hun paard en wagen over de Eperweg. Door onbekende oorzaak sloegen de 2 paarden op hol en als gevolg hiervan werd de wagen gelanceerd en raakte een lantaarnpaal die eveneens beschadigd raakte. De 2 mannen kwamen er met wat schrammen en bulten vanaf. De paarden konden worden opgevangen en zijn ter kalmering op stal gezet.


'T Harde - 85 jarige vrouw gewond


Op 18 februari omstreeks 11.45 uur liep een 85 jarige inwoonster uit 'T Harde te wandelen op het voetpad gelegen aan de Eperweg.Terwijl het slachtoffer verder liep kwam een voertuig, wat geparkeerd stond, achteruit rijden waarbij ze geraakt werd en ten val kwam.
De vrouw had wat kneuzingen en een wondje aan haar hoofd. De gegevens zijn voor de verzekering vastgelegd.


Oldebroek - serie auto inbraken


In de nacht van 17 op 18 februari werden in diverse straten in Oldebroek inbraken in auto's gepleegd.In de Ds Otto Veeninglaan, van Pijkerenlaan, Begoniastraat,Irisstraat Bloemstraat, Ranonkel, Stationsweg en de Klocklaan werd een vijftiental auto's opengebroken. Het ging de autokraker vooral om de radio-cdspelers.
De politie op de NW Veluwe voert sinds vorig jaar een actie tegen het laten liggen van waardevolle goederen in geparkeerde auto's .
Onder het motto 'Niets er in . Niets er uit' bevestigt de politie flyers achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's, om zo de automobilisten te bewegen geen waardevolle goederen in hun auto achter te laten...


Ermelo - Inbreker meldt zich


Een 29 jarige man uit Elburg heeft zich na een inbraak bij de gearriveerde agenten gemeld, kennelijk om schoon schip te maken. Hij is voor verhoor aangehouden. De politie kreeg rond 19.15 uur een melding van een inbraak in een winkelpand gelegen aan de Fokko Kortlanglaan.
De eveneens gewaarschuwde winkelier zag de inbreker nog net de winkel verlaten. Terwijl één van de surveillance-eenheden een aangifte opnam en een andere eenheid naar de verdachte op zoek was meldde de man zich weer bij de winkel. Hij is aangehouden en op zijn aanwijzing werd er nog een tas met gestolen levensmiddelen en rookwaar gevonden.


Nunspeet - Diefstal van twee personenauto's


Uit een garagebedrijf aan de Pascalweg werden in de nacht van dinsdag op woensdag twee auto's weggenomen. Het gaat om een rode BMW 381 voorzien van het kenteken: ZN-40-GY en een groene Opel Omega met kenteken PL-ZG-36. Er werd een deur geforceerd om binnen te komen. Om de BMW en de Opel naar buiten te krijgen heeft men eerst andere auto's naar buiten gereden. De politie stelt een onderzoek in.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --