Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Expertise blijft behouden

Bureau voor Emancipatiezaken stopt

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in goed overleg met het bestuur van het Bureau voor Emancipatiezaken besloten de inhoudelijke expertise van het Bureau over te dragen naar vier provinciale instellingen.

De provinciale subsidierelatie met het Bureau voor Emancipatiezaken wordt met ingang van 1 mei 2004 beëindigd. Het Bureau voor Emancipatiezaken krijgt een afbouwvergoeding. Subsidies worden overgeheveld naar vier andere instellingen waar ervaren beleidsmedewerkers het emancipatiefacetbeleid gaan vormgeven in een nieuwe werkomgeving. Het gaat hierbij om het Brabants Ondersteuningsinstituut Zorg (BOZ), het steunpunt voor multiculturele ontwikkeling Palet, Prisma Brabant (welzijn en educatie) en PSW (arbeidsmarkt).
Voor de ondersteuningsmedewerkers van het Bureau wordt nog bezien of andere provinciale instellingen of de eigen provinciale organisatie vacatureruimte beschikbaar heeft.
Dit voorstel zal worden voorgelegd aan de Statencommissie voor zorg, welzijn en cultuur. De gewijzigde opzet kan vanaf 1 mei 2004 operationeel zijn.