Time : 2:42:31 PM
Date : Thursday, February 19, 2004
Sender Name: Kinepolis Group

TV-reeks ASPE schittert op groot scherm - Digitale avant-première van VTM-reeks ASPE oogst succes in Kinepolis-zalen

Sedert 10 februari worden gedurende tien opeenvolgende dinsdagen de afleveringen van de VTM misdaadserie, naar het werk van Pieter ASPE, in avant première op groot scherm vertoond, en dit in 6 digitaal uitgeruste zalen van Kinepolis Group, m.n. te Kinepolis Brussel, Kinepolis Leuven, Metropolis Antwerpen, Kinepolis Gent, Kinepolis Kortrijk en Kinepolis Hasselt.
Na twee voorbije afleveringen, kan de bezoeker nog acht weken lang voor slechts 5 EUR een aflevering op groot scherm volgen. Als eerste, nog vóór ze op televisie wordt vertoond.

MET SUCCES, zo blijkt uit de bezoekcijfers van de 2 voorbije Aspe-afleveringen.
Het bezoekcijfer liep na twee "spannende" Aspe-verhalen op tot 5 700. "ASPE - De Midasmoorden" op 10 februari, en "ASPE - De kinderen van Chronos" op 17 februari, genereerden een gemiddelde zaalbezetting van maar liefst 63%, equivalent aan een succesvolle bioscoopfilm op een zaterdagavond.

Kinepolis Group evalueert dit resultaat als meer dan geslaagd, en hoopt bij deze dat de kwaliteit en de toegevoegde waarde van het digitaal beeld bij de bezoekers is bijgebleven. Dit is nog maar het begin van het digitale verhaal...

Eerstvolgende Avant Première: "ASPE - Vierkant van de Wraak" op dinsdag 24 februari om 20.00 u of 22.30 u te Kinepolis Brussel, Kinepolis Leuven, Metropolis Antwerpen, Kinepolis Gent, Kinepolis Kortrijk en Kinepolis Hasselt
Meer informatie op www.kinepolis.com

Kinepolis Group & Digitale Projectie - Algemeen

Nadat Kinepolis Group zich reeds eerder profileerde als de Europese gangmaker in het toepassen van digitale projectie technieken, beschikt ze thans in België over een digitaal platform, met 10 aangepaste zalen, dat naast conventionele speelfilm ook alternatieve content kan aanbieden.
Het digitaal bioscoopnetwerk is nu, zowel technisch als kwalitatief, een feit.
In nauwe samenwerking met Barco (DLP projectoren), EVS (servertechnologie) en Studio L'Equipe, biedt Kinepolis Group nieuwe faciliteiten aan en diversifieert ze haar programma- aanbod. "Plop en de Toverstaf", "Finding Nemo" en "Brother Bear" hebben de kwaliteit en de toegevoegde waarde van het digitaal beeld reeds aangetoond. Sinds 2 februari kan de kijker dagelijks in de digitale Kinepolis-zalen in Brussel en Vlaanderen, tijdens het voorprogramma om 19.00 u het VTM Nieuws bekijken.
Naast de enkele honderden films die er jaarlijks worden vertoond, zullen er geleidelijk aan ook meer en meer alternatieve programma's worden voorgesteld die, zonder die digitale technologie, nooit in een bioscoop zouden kunnen vertoond worden.
Retransmissies van prestigieuze evenementen of concerten, al dan niet rechtstreeks, televisie reeksen (fictie) of programma's met een bijzondere human interest, zullen ook hun weg vinden naar het grote scherm.
Een ongeëvenaard visueel comfort, perfect geluid en de bijzondere dimensie van het reuzescherm, leiden tot een nieuwe beleving voor de bioscoopbezoeker.

Contact:
Myriam Dassonville
Corporate Communication
Tel: +32 2 474 26 91
E-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com