Politie Zuid-Holland-Zuid

19/02 District Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-02-2004 - Persberichten District II

AANRIJDING LETSEL
SLIEDRECHT- Op woensdagmorgen, 18 februari 2004, omstreeks 08.00 uur, vond op de kruising Baanhoek met de Parallelweg een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets. De fietser, een 43-jarige vrouw uit Dordrecht, liep daarbij een dubbele beenbreuk en een hersenschudding op. Zij is per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. De vrouw reed vermoedelijk over de linkerkant (de voor haar verkeerde weghelft) van de Parallelweg richting Baanhoek. Een personenauto, bestuurd door een 63-jarige man uit Sliedrecht, reed over Baanhoek komende vanuit de richting centrum. Hij stopte voor de kruising, zag niets aankomen, trok op en reed de vrouw aan.

EEND DOODGETRAPT
GORINCHEM- Een 18- jarige jongen uit Goudriaan is aangehouden nadat hij voor het oog van medescholieren een eend doodschopte. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 18 februari, omstreeks 12.00 uur, op het schoolplein van een school aan de Mollenburgseweg. De eend werd op het schoolplein gevoerd door een vriend van de jongen. De 18-jarige verdachte schopte de eend omdat het beest voor zijn voeten liep. De eend deed nog enkele stappen en viel vervolgens dood neer. De jongen verklaarde dat hij de eend alleen wilde wegjagen. De politie maakt proces-verbaal op wegens dierenmishandeling.

BRAND PAPENDRECHT (vervolg persbericht 24 januari 2004) GORINCHEM Een 29-jarige man uit Papendrecht is aangehouden nadat hij bekend had op 24 januari jl. brand gesticht te hebben in een loods van een bedrijf aan de Noordhoek in Papendrecht. De man werd dinsdag 17 februari in het Limburgse Echt aangehouden voor een winkeldiefstal en bekende daar spontaan de brand in Papendrecht. Hierop is de man overgedragen aan politie Zuid-Holland-Zuid. De politie onderzoekt zijn verhaal.