Politie Zuid-Holland-Zuid

19/02 District Hoeksche Waard

19-02-2004 - Persberichten District III

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
GRAVENDEEL - Op 18 februari zijn er door de GPF (gebiedsgebonden politiefunctionarissen) in Gravendeel 3 controles gehouden, in de Vlietstraat, Leerambachtstraat en Slikhof. Daarbij zijn 46 voertuigen gecontroleerd en waren er 9 niet in orde, waaronder 2 voertuigen, die waren niet afgesloten. In één voertuig lag een portemonnee voor het grijpen.

INBRAAK WONING; AUTO GESTOLEN
OUD-BEIJERLAND- Op woensdag, 18 februari 2004, is tussen 02.30 en 03.00 uur ingebroken in een woning aan de Jan Tooropstraat. Nadat een gaatje werd geboord onder de slotplaat van de voordeur kon men de sleutel die aan de binnenkant in het slot zat omdraaien. Uit de woning werden een kleurentelevisie en een videorecorder gestolen. Bovendien werden autosleutels meegenomen, waarna de voor de deur geparkeerde Volkswagen Passat, kenteken 42-GK-JJ werd gestolen.

BRAND IN LOODS
NUMANSDORP- Op woensdagmiddag, 18 februari 2004, omstreeks 13.50 uur, brak brand uit in een aardappelschuur aan de Molendijk. De eigenaar was bezig de aardappels te gassen. (om kiemen tegen te gaan) . Dit wordt van de buitenkant gedaan. Op een gegeven moment zag hij rook uit de schuur komen. Kort daarop kwamen de vlammen uit het dak. Hij probeerde de brand te blussen met een brandblusser doch dit lukte door de rookontwikkeling niet. De brandweer van Numansdorp kreeg hulp van de brandweer Klaaswaal en hadden het vuur snel onder controle. De schuur brandde gedeeltelijk uit. De schuur was voorzien van asbesthoudende platen. De milieudienst heeft een onderzoek ingesteld. De vervuiling door asbesthoudende platen is beperkt gebleven tot het eigen persceel. Het perceel is afgezet, waarna de asbestresten door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd. De Molendijk is wegens hevige rookontwikkeling korte tijd afgesloten geweest voor het verkeer. 550 ton aardappelen zijn verloren gegaan. Het schadebedrag is onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

GEEN OVERVAL
OUD-BEIJERLAND- In plaats van een overvaller troffen politieagenten een ingestort plafond aan bij een uitzendbureau in de Veilig Passage aan het Wilhelminaplein. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 18 februari 2004, omstreeks 14.50 uur. Er kwam bij de politie een melding binnen van een overval. Politieagenten gingen met kogelwerende vesten ter plaatse. Bleek dat het hangende plafond was ingestort en dat daardoor het overvalalarm was geactiveerd. De drie aanwezige personeelsleden hoorden gekraak en verlieten op tijd het pand. Ze kwamen met de schrik vrij. De brandweer inspecteerde het pand. Het uitzendbureau werd tijdelijk gesloten. Het was binnen een grote puinhoop. De oorzaak van het instorten is vermoedelijk een te zware belasting van het plafond, hier wordt een onderzoek naar ingesteld.

AUTO IN BRAND
OUD-BEIJERLAND Woensdagavond 18 februari is een personenauto de geparkeerd stond aan de Edisonstraat, in vlammen opgegaan. Onderzocht wordt of er sprake is van brandstichting.