Utrecht stad 15.40 uur

Utrecht 19-02-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Politie verzoekt slachtoffers van diefstal of pogingen daartoe zich te melden UTRECHT Dinsdagmorgen hield de politie een 47-jarige man uit Utrecht aan voor diefstal.

Getuigen zagen om 08.25 uur dat een 47-jarige Utrechter op de Keistraat (gelegen vlakbij de Dom) achter voorbijgangers aanrende die achter op hun fiets fietstassen hadden. Hij deed dan al rennend een greep in de tassen om iets te stelen. Op basis van het signalement kon de politie kort daarna de verdachte aanhouden op de Mariaplaats. Hij bleek in het bezit te zijn van mogelijk van diefstal afkomstige spullen en is ingesloten op het politiebureau. Volgens getuigenverklaringen blijkt dat er nog meer mensen de dupe zijn geworden van deze dief. De politie verzoekt gedupeerden om aangifte te doen of om te bellen naar politiedistrict Tolsteeg, tel. 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Donderdagmorgen heeft de politie op het Hammarskjoldhof een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Om 11.25 uur werden agenten tijdens hun surveillance door een personeelslid van een winkel aangeroepen. Hij vertelde dat een jongen er net met een rode/gevulde tas vandoor was gegaan. De agenten wisten de 17-jarige verdachte uit Utrecht bij de uitgang van het winkelcentrum aan te houden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook krijgt hij een winkelontzegging van een jaar voor de betreffende winkel.