Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht 19-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Sigaretten ingenomen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een grote hoeveelheid sigaretten ingenomen. Bij de politie was informatie binnengekomen en agenten gingen naar de Wagenaarstraat. Hier werd een 63-jarige man uit Utrecht aangetroffen. Hij was net bezig dozen met sigaretten uit te laden. In totaal werden 9 dozen aangetroffen met hierin 90.000 sigaretten. De man werd direct aangehouden. De douane werd gewaarschuwd en zij schreven voor de man een boete uit van 34.200 euro.(inclusief naheffing)

Val van bromfiets

AMERSFOORT- Op woensdagavond zagen agenten een bromfiets met hoge snelheid rijden over de K.P.C de Bazelstraat. De achtervolging werd door de agenten ingezet. De 14-jarige bestuurder weigerde te stoppen en reed met zon 70 kilometer per uur over het fietspad. Uiteindelijk maakte de jongen een stuurfout en viel. De bromfiets viel en schoof door, kwam tegen een paal aan en brak doormidden. De jongen raakte wonder boven wonder niet gewond en werd thuis afgeleverd. Hij vertelde de bromfiets even van zijn vader te hebben geleend.

Motorkap gestolen

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een motorkap van een auto gestolen. Omstreeks 01.20 uur merkte een autoeigenaar dat er in werd gebroken in zijn auto die stond geparkeerd op de Voltastraat. De inbrekers hadden een raam vernield, opende de motorkap en sleutelden de motorkap eraf en gingen er vandoor. De auto eigenaar ging er met de fiets achteraan maar verloor ze op een gegeven moment uit het oog. De buit, een zwarte motorkap van een BMW uit de 3-serie, werd niet meer aangetroffen.

Verkeerscontrole

WOUDENBERG- Op de Maarsbergseweg werd woensdagmiddag van 14.30 tot 15.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 15 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en
1 automobilist kreeg een bekeuring omdat hij niet handsfree aan het bellen was.

Hennep aangetroffen
AMERSFOORT- Na binnengekomen informatie werd in een pand aan de Chromiumweg een onderzoek ingesteld. In het pand werden twee mannen in de leeftijd van 21 en 40 jaar afkomstig uit Lelystad en Amersfoort aangehouden. Na onderzoek werden een kleine 11.000 planten aangetroffen en een professioneel opgezette kwekerij. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De planten en apparatuur zijn ingenomen.