Stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 19-02-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagavond vond op de Everard Meijsterlaan een aanrijding tussen een bromfietser en een vrachtwagen plaats. Hierbij liep de bromfietsbestuurder ernstig letsel op.

Omstreeks 20.45 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bromfiets met twee opzittende over de J. Haydnlaan rijden. Zowel de bestuurder als bijrijder droeg geen helm. Ook reed het tweetal zonder verlichting. De bestuurder reed bij het zien van de politie linksaf de Frans Schubertstraat op in de richting van de Everard Meijsterlaan.

Ter hoogte van de kruising met de Everard Meijsterlaan hield de 17-jarige bestuurder uit Utrecht geen controle meer over de bromfiets en schoof onderuit. Zijn bijrijder was inmiddels al van de bromfiets afgesprongen. De jongen schoof met bromfiets en al door over de kruising waar op dat moment een vrachtwagen kwam aanrijden waar hij onder terecht kwam. De Utrechter liep zwaar letsel op aan onder andere zijn benen en werd per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 februari een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed achter het stuur zat.

Een 36-jarige vrouw uit Zeist kreeg omstreeks 01.20 uur op de Biltsestraatweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Zij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier blies zij 260 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur werd zij naar huis gestuurd.

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 februari twee mannen aangehouden die verdacht worden van het stelen van een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten in een onopvallend politievoertuig omstreeks 00.35 uur een auto met twee inzittenden over de Geraniumstraat rijden. Via de meldkamer werd het kenteken opgevraagd en bleek dat het voertuig van diefstal afkomstig was. De bestuurder reed via de Cartesiusweg naar de Vleutenseweg, over het viaduct van de Rijksweg A2 om zo richting Den Bosch te rijden.

Eenmaal op de Rijksweg kreeg de bestuurder een stopteken en werd gedwongen de auto op de vluchtstrook te plaatsen. Zowel de bijrijder als de bestuurder sprongen uit het voertuig en probeerden te vluchten. Een verdachte een 27-jarige man uit Ljubljana stak de Rijksweg over maar kon aan de andere kant worden aangehouden. De twee verdachte een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats probeerde via de berm weg te komen, maar ook hij werd aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de mannen het voertuig in Rotterdam hadden gestolen. Een van de verdachte bleek ook een bekende van de politie Rotterdam.

Politie zoekt man die achter berovers aanging

UTRECHT Woensdagavond vond op de Ardennen een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd, maar waar een getuige kordaat optrad en de tas bij het slachtoffer terug bracht.

Een 19-jarige vrouw uit Utrecht stapte omstreeks 18.50 uur uit de bus op de Stelviobaan. Als de vrouw op weg gaat naar haar woning wordt zij achtervolgt door twee jongens op een fiets. Op de Ardennen rukt één van de jongens de tas van haar schouder en rent weg om vervolgens achter op de fiets van de medeverdachte te springen. De vrouw schreeuwt een aantal malen om hulp waarop een tot nu toe onbekende man reageert en vervolgens al rennend de achtervolging inzet. Na enige tijd kwam de onbekende man terug met de tas van het slachtoffer.

De politie wil graag in contact komen met de man die optrad zoals elke burger zou moeten optreden. Getuigen kunnen bellen naar het politiedistrict Tolsteeg tel.:

0900 88 44.